Scarlet

ScarletScarlet
Geschreven door Marissa Meyer
Series: De lunar chronicles #2
Andere boeken in deze serie: Cinder, Winter, Levana
Uitgegeven door Blossom Books | 20 februari 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 422
Goodreads
four-stars

In het razendspannende tweede deel van The Lunar Chronicles lees je hoe het verder gaat met Cinder, en maak je kennis met nieuwe personages…

Cinder wordt gevangen gehouden in het Koninklijk Paleis en zal alles op alles moeten zetten om te ontsnappen. Als dat haar lukt, is ze echter nog steeds de meest gezochte voortvluchtige op Aarde.
Ondertussen is aan de andere kant van de wereld Scarlet Benoit op zoek naar haar verdwenen grootmoeder. Scarlet ontdekt dat haar oma veel geheimen had, en dat die levensgevaarlijk zijn. Straatvechter Wolf lijkt de enige te zijn die Scarlet kan helpen, ook al zegt haar instinct dat ze hem niet kan vertrouwen.

Als de zoektocht Scarlet en Wolf uiteindelijk bij Cinder brengt, blijkt dat ze elkaar veel harder nodig hebben dan ze ooit konden vermoeden. Samen proberen ze uit handen van de meedogenloze koningin Levana te blijven, die tot alles bereid is om de knappe keizer Kai haar man, koning en gevangene te maken.

Nadat ik Cinder had gelezen wist ik niet hoe snel ik door moest met Scarlet. Ik wist niet hoe ik het zou doen zonder het tweede boek in de serie. Voor mij was Cinder een geweldig begin van een serie, waar ik super nieuwsgierig naar ben geworden. Gelukkig voor mij kon ik direct door met lezen.

Nadat Cinder op het bal ontmaskerd werd als Lunar is haar hele wereld veranderd. Ze werd meteen opgesloten in de gevangenis, waar ze gelijk al nieuwe vrienden maakt. Cinder en Carswell Thorne blijken goed samen te kunnen werken en ontsnappen. Terwijl dit gebeurt is er in Frankrijk iets heel anders aan de hand. Scarlet’s oma is vermist en ze is van plan om haar terug te krijgen. Scarlet plant haar reis naar Parijs en voordat ze het weet heeft ze een reismaatje, Wolf, bij zich.

Als ik heel eerlijk ben is Scarlet voor mij het minst leuke deel uit de hele serie. De aandacht tussen de twee verhaallijnen wordt verdeeld terwijl voor mij de aandacht veel meer uit gaat naar Cinder. Ik wil weten hoe het verder gaat met haar. Natuurlijk is het aspect van Kai ook leuk, maar niet zo verslavend als dat van Cinder. Voor mij was de nieuwe verhaallijn meer een afleiding dan een verrijking.

Maar toch viel het boek me niet tegen. Ik kan niet zeggen dat mijn verslaving er minder op is geworden. Het tegendeel is juist waar. Ik ben alleen maar meer verslaafd geraakt aan deze serie. Oh mijn god Marissa Meyer wat doe je allemaal met mijn hoofd? Niet te geloven, ik kan alleen maar aan De Lunar Chronicles denken.

De manier waarop alle verhaallijnen samen komen op het einde is gewoon geniaal. Ik kan niet zeggen dat ik hier niet op heb gewacht. De spanning van wanneer zullen ze elkaar ontmoeten en waar was tegen het einde zo groot dat ik op het puntje van mijn stoel zat. Ik kon het allemaal niet meer aan.

Ik zeg alleen maar, op naar Cress!


Geef een reactie

CommentLuv badge