Schimmendans

SchimmendansSchimmendans
Geschreven door Lynn Robin
Series: De schimmenwereld #2
Andere boeken in deze serie: Schimmenlied, Schimmenvlucht
| 23 augustus 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 167
Goodreads
three-half-stars

"Een oorverdovende klap galmt door de hal en ik word opgeslokt door duisternis.
Ik vloek onder mijn adem en mijn wangen voelen verdoofd van het bloed dat eruit weg is getrokken.

Ik ben niet alleen."

Blaze is zeventien jaar oud, een getalenteerde breakdancer… en een medium.

Als de engel Eli hem benadert om hem te helpen met een rondspokende Schim die de boel onveilig maakt op een balletschool, gaat Blaze op onderzoek uit. Maar als hij daar de balletdanseres Saffron ontmoet, valt alles wat hij denkt te weten over de Schimmenwereld in duigen.

Er zijn geheimen waar Blaze nooit van heeft geweten.

Geheimen, die zijn leven voor altijd zullen veranderen.

Zoals jullie vorige week de recensie over Schimmenlied hebben kunnen lezen is het nu de beurt aan deel twee, Schimmendans. Ik had Schimmenlied net uit toen ik aan Schimmendans begon. Mijn eerste reactie was ik moet verder en dat is precies wat ik ook deed.

Blaze krijgt de opdracht om een ronddolende schim te begeleiden. Hij gaat naar de desbetreffende balletschool en ontmoet Saffron. Alles wat hij denkt te weten over de schimmenwereld lijkt niet waar te zijn.

Ik blijf tegen mijzelf zeggen dit zijn niet Lily en Mason. Ze zijn anders en hebben hun eigen verhaal. Ik bleef Saffron en Blaze maar met Lily en Mason vergelijken. Terwijl ik dat zo niet moest doen. Ik merkte dat ik hierdoor iets minder van het verhaal genoot.

Ook Schimmendans is zo geschreven dat je vroeg of laat wel verliefd wordt op de personages. Nadat je in Schimmenlied kennis hebt kunnen maken met Eli en Dinah. Ik vind het echt heel leuk om die twee weer terug te zien.

Over het algemeen heb ik heel goed genoten van Schimmendans. Voor mij liet de spanning wel wat op zich wachten. De vond ik daarin tegen de ene keer wel goed en de andere keer wat minder. En toch heeft Lynn Robin mij weer terug naar de schimmenwereld laten verlangen. Ik heb zo veel zin om boek drie te lezen.

Ik wil Simone heel erg bedanken voor mijn e-boek van Schimmendans


Geef een reactie

CommentLuv badge