Schimmenlied

SchimmenliedSchimmenlied
Geschreven door Lynn Robin
Series: De schimmenwereld #1
Andere boeken in deze serie: Schimmendans, Schimmenvlucht
| juni 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 177
Goodreads
four-stars

"Waarom heb je de poort naar de Schimmenwereld geopend, Lily? Wil je gewoon contact met Mason?
Of… zou je hem weer willen zien?"

De zeventienjarige Lily rouwt na een half jaar nog steeds om haar vriendje, Mason, die is omgekomen in een auto-ongeluk. Ze deden alles samen. Met hem kon ze muziek maken als met geen ander.

Ze wil hem terug.

Door een ouijabord te gebruiken probeert ze contact met hem te leggen – maar in plaats daarvan opent ze een poort.
De poort naar de Schimmenwereld; de wereld tussen leven en dood, het rijk van geesten, engelen en demonen.

Een engel vertelt haar dat Mason gevangen zit in het Schimmenmeer en dat Lily de enige is die hem kan helpen te ontsnappen.

Opgejaagd door een demon die hoe dan ook wil voorkomen dat ze Mason met zich mee terugneemt en haar herinneringen aan Mason haar enige leidraad, zoekt Lily zich een weg door de Schimmenwereld.

Het is aan haar of ze er nog levend uit zullen komen.

Onlangs kreeg ik een super leuk mailtje van Simone van The black sheep indie. Dit is een online platform voor auteurs die zelf hun e-boeken uitgeven. Ik vind het echt super tof. Zo ook heeft de Nederlandse Lynn Robin haar boeken op The black sheep indie staan.

Een half jaar na de dood van Mason opent Lily de toegang naar de schimmenwereld. Ze ontmoet daar Dinah die haar begeleidt naar Mason. Maar niets is wat het lijkt en als ze niet oppassen zitten ze straks allebei gevangen in het schimmenmeer.

Mijn eerste gedachte toen ik Schimmenlied uit had: wow. Ik heb hier kennis gemaakt met een toffe fantasy wereld die ook nog door een Nederlandse auteur is gemaakt. Het kan niet beter dacht ik. Totdat je Mason en Lily leert kennen.

De schimmenwereld is de wereld tussen de levenden en de doden. Het zijn zielen die niet kunnen accepteren dat ze dood zijn. Gotta love that. Ik ging erg over deze wereld nadenken. Wat als het echt zo is?

Schimmenlied is zo fijn geschreven. Met een paar uur was het boek uit en ik dacht maar aan een ding, ik wil deel twee. Ik ben echt heel blij verrast hierdoor. Ik had niet verwacht dat ik het zo ontzettend leuk zou vinden.

Ik wil Simone heel erg bedanken voor het e-boek van Schimmenlied.


Geef een reactie

CommentLuv badge