Schimmenvlucht

SchimmenvluchtSchimmenvlucht
Geschreven door Lynn Robin
Series: De schimmenwereld #3
Andere boeken in deze serie: Schimmenlied, Schimmendans
| 15 december 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 191
Goodreads
three-half-stars

"De ramen van mijn ziel zijn opgeslokt. Misschien heb ik geen ziel meer.
Zo voel ik me de meeste dagen wel."

Dinah is zes jaar geleden een Waker geworden en iedere dag is het een gevecht om het Schimmenmeer te bewaken en te voorkomen dat ze in de Kerkers belandt; de grootste nachtmerrie van iedere Waker.

Maar het noodlot lijkt andere plannen voor haar te hebben.

Een gezicht uit het verleden duikt op: De gesluierde vrouw.
Als Dinah niet doet wat zij zegt, zal haar zus sterven – maar het is onduidelijk wat de vrouw precies van haar wil.

Dinah is al snel gedwongen om samen te werken met haar vijanden, herinneringen van haar leven als medium worden opgerakeld, beloftes zijn verbroken en leugens komen aan het licht.

Wiens kant zal Dinah kiezen?

Afgelopen weken heb ik De Schimmenwereld serie van Lynn Robin gelezen. Het was alsof ik een beetje opgeslokt werd door de serie. In een korte tijd las ik de eerste drie delen van deze serie. Nu is het tijd voor het derde boek.

Dinah is een waker. Ze heeft haar leven als medium zo afgesloten dat ze geen Gids kon worden. In haar leven werd zij gevolgd door een vrouw, de gesluierde vrouw. Nu komt deze vrouw weer terug met wel een heel ernstig dreigement.

Ik was in het begin een beetje sceptisch. Ik vond Dinah in de eerste twee boeken niet zo’n heel tof personage. Ik kreeg eerlijk gezegd een beetje de kriebels van haar en van Slash. Dat dit deel op haar focust was best interessant. Dat is wat ik erover wil zeggen voor nu.

Na het lezen van Schimmenvlucht is mijn mening over Dinah veranderd. Ze is niet meer de bitch zoals ik haar eerst zag. Ik heb zelfs een beetje medelijden met haar. Mijn mening over haar is zeker totaal veranderd. De ontwikkelingen die Dinah door maakt is enorm.

Het verhaal van Schimenvlucht is voor mij niet het leukste verhaal. Maar zeker interessant en voegt waarde toe aan De schimmenwereld wereld. Het voelde gehaast. Maar dat betekent niet dat het verhaal niet tof was. Net als de andere twee boeken is Schimmenvlucht een heerlijk boek waar je doorheen vliegt.

Ik wil Simone heel erg bedanken voor mijn exemplaar van Schimmenvlucht


Geef een reactie

CommentLuv badge