Scoop!

Scoop!Scoop!
Geschreven door Iris Houx
Uitgegeven door The house of books | 16 juni 2016
Genres: Chicklit
Pages: 448
Goodreads
four-stars

Esmée Evers verhuist naar de grote stad, waar ze een baan krijgt als redactiechef. Althans, dat vertelt ze haar vriendinnen, in werkelijkheid is ze redactieassistente. Haar leugentje is lastig vol te houden als één van haar vriendinnen haar bazin wordt bij hetzelfde magazine. Wanneer een bekende tv-ster noodgedwongen moet onderduiken, krijgt Esmée de kans zichzelf te bewijzen. Ze bedenkt een plan dat niet alleen de media op zijn kop zet, maar ook haar eigen carrière, vriendschappen en relatie...

Het was begin juli toen ik voor het eerst kennis maakte met Scoop!. Ik ontmoette Iris Houx op dat moment en ik was oprecht geïnteresseerd in het verhaal van haar. Nog geen twee weken later zag ik Scoop! bij de bibliotheek liggen en ik besloot hem mee te nemen. Ik ben echt heel erg blij dat ik hem meegenomen heb.

Ik was eigenlijk vanaf het begin al verslaafd aan Scoop!. Ik moest alleen al lachen om het begin. Een goede start dus. Maak kennis met Esmée. Esmée is redactie assistent bij een groot magazine. Haar vriendinnen denken dat zij redactiechef is dus wanneer haar vriendin Jasmijn de baan van redactiechef krijgt, komt Esmée’s leugen bijna uit. Wat er dan gebeurt is alleen maar te beschrijven met een grote lach.

Scoop! was voor mij de afleiding toen ik op de spoedeisende hulp lag. Jammer genoeg lieten de verpleegkundigen mij niet met rust maar alsnog was het zeer fijn om dit boek te lezen. Scoop! is een luchtig boek, die mijn situatie duidelijk beter maakte. Daarnaast heb ik meerdere malen enorm hard moeten lachen.

Van bitchfight tot een onmogelijke liefde, dat wordt allemaal besproken. Doordat Esmée soms een tikkeltje onhandig is krijg je geweldige conversaties. Vooral wanner Esmée bij Jasmijn is. Eigenlijk vanaf het moment dat Jasmijn bij Esmée is komen werken was het raak. De twee vriendinnen waren vanaf dat moment geen vriendinnen meer. Ik heb Esmée zien veranderen waardoor de situaties veranderde. Ze is van een best wel onzekere vrouw in een zelfverzekerde vrouw verandert. Ik zat tijdens het lezen Esmée stilletjes aan te moedigen, ja je kan dit!

Scoop! is eigenlijk nooit saai. Als je denkt dat er een saai moment komt, dan moet je nog maar een keer denken en verder lezen. Ik zeg alleen maar lezen die handel want dit boek is gewoon weg geweldig. Je voelt je er echt beter door.


Geef een reactie

CommentLuv badge