Seeker

SeekerSeeker
Geschreven door Arwen Alys Dayton
Series: Seeker #1
Andere boeken in deze serie: Traveler
Uitgegeven door Van Goor | 29 mei 2015
Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 384
Goodreads
four-stars

Quin, Shinobu en John ondergaan in Schotland al jaren een intensieve training om een Zoeker te worden. In tegenstelling tot John ronden Quin en Shinobu die succesvol af. Wanneer de twee echter de eed hebben afgelegd die hen tot een echte Zoeker maakt, komen ze erachter dat het nobele doel dat ze dachten na te streven, niet meer bestaat. Quin en Shinobu besluiten te vluchten om hun lot te ontlopen en kiezen allebei hun eigen pad. John is echter op zoek naar hen en de waardevolle athame die de Zoekers gebruiken, om recht te zetten wat er in het verleden met zijn familie is gebeurd. De allesbeslissende strijd om gerechtigheid barst los en Quin zal haar pad voor de toekomst moeten kiezen.

Het concept van Seeker klinkt veel belovend, maar vooral erg spannend. Voor de fans van … die boeken vind ik toevallig allemaal wel leuk om te lezen dus Seeker zou ik ook wel leuk vinden. Ik vond hem ook leuk alleen dat kwam pas na de eerste helft van het verhaal. Ik vond de eerste helft namelijk vrij moeilijk om door heen te komen.

Seeker wordt verteld vanuit het oogpunt van John, Quin en Shinobu. Daar begint het mee. Ik had het in eerste instantie niet in de gaten dus dat was best wel verwarrend. Later kwam Maud, de kleine vrees, erbij. Daar genoot ik oprecht heel erg van. Haar stukken waren vernieuwend voor het verhaal.

John, Quin en Shinobu zijn bijna klaar met hun opleiding om zoeker te worden. Ze worden in Schotland getraind en aan het begin van Seeker worden ze bijna beëdigd. Maar John slaagt niet en wordt geen zoeker. Dit hele gedeelte vond ik heel taai om door heen te komen. Het was niet heel spannend en welke invloed heeft het op de rest van het boek? De opleiding tot zoeker komt niet meer terug.

En dan springt het verhaal opeens over naar Hong Kong, een hele tijd later. Hoeveel later weten we niet, het is namelijk niet duidelijk wanneer alles zich af speelt. In Hong Kong gebeurt er heel veel tegelijkertijd. Je moet duidelijk bij het verhaal blijven. Maar dit deel van Seeker boeit mij dus enorm. Het was spannend en ik wil niet te veel zeggen hierover behalve dat het super tof is.


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge