Serie De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

serie De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

Ik las de serie De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Deze serie is geschreven door Ransom Riggs en vertaald door uitgeverij Clavis. In deze recensie staan geen zichtbare spoilers over de boeken dus als je de serie De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine nog niet gelezen hebt is het veilig!

Het eerste wat mij opviel toen ik naar de boeken keek is dat ze steeds dikker worden. Waar De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine slechts heeft 383  bladzijden heeft, heeft het Bibliotheek der zielen er maar liefst 507! Tijdens het lezen had ik daar totaal geen last van. Ik vind dat De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine moeilijker was om door heen te komen dan Bibliotheek der zielen.

Als je de boeken open slaat wordt je omringd door prachtige en soms wat enge foto’s. De foto’s brengen voor mij het verhaal helemaal tot leven. Voor mij zijn ze echt een must, vooral in het eerste boek. Door de foto’s kan je namelijk een duidelijk beeld maken van de personages.

Het verhaal van De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine is echt super tof! Het gaat over Jacob die na de dood van zijn opa met zijn vader naar een eiland gaat. Hier ontmoet Jacob de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Al deze kinderen hebben een gave. Ransom Riggs heeft vanaf het eerste boek de personages al heel goed uitgewerkt. Je krijgt een goed en duidelijk beeld van de personages. Ik hou er van als een schrijver visueel schrijft!

Daarnaast zijn vooral de laatste twee boeken ontzettend spannend. Er gebeurt zo veel dat je soms zoiets hebt van wow, maar kort daarna ga je weer verder met lezen. De boeken van de serie De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine zijn een echte pageturner. Hoewel De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine moeilijk op gang kwam las hij niet heel moeizaam weg. Ik geef toe dat de Nederlandse boeken langzamer lezen dan de Engelstalige.

Totaal beoordeling van de serie De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine four-half-stars


One Comments

  • Vivian

    mei 13, 2016

    Die dikte inderdaad hè, dat valt mij ook steeds op als ik ze in de kast bekijk! Ik vind het geweldige boeken =D

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge