Showstopper

ShowstopperShowstopper
Geschreven door Hayley Barker
Series: Showstopper #1
Uitgegeven door De fontein | Februari 2018
Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 416
Goodreads
three-stars

Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter.

Wanneer Ben, zoon van een machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen.

Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder als minister in stand houdt?

Ik las zo veel lovende recensies over Showstopper dat ik dacht dat dit mijn favoriete boek van deze maand werd. De cover had het sowieso al in zich. De cover op zichzelf is al een pareltje om te hebben. Nu het verhaal nog.

Ben is de dochter van de minister Vivian Baines. Hoshiko is koorddanseres en de attractie van het circus. Twee totaal verschillende tieners. De een heeft het doodsvonnis boven haar hoofd terwijl de ander een onbezorgd leven heeft. Het duurt niet lang voordat hun wegen op een onverwachte manier kruizen.

Ik ga beginnen met een side note, iets wat ik tijdens het lenzen beleefde. De moeder van Ben, Vivian Baines, klonk in mijn hoofd precies als de moeder van Leonard uit The Big Bang Theory. Ik kreeg kippenvel tijdens het lezen want het klopt ook precies.

Ik had voordat ik aan Showstopper wel best wel hoge verwachtingen. Het zou de nieuwe Hunger Games zijn maar dat voelde ik dus totaal niet. Tegen het einde werd het verhaal spannend maar daarvoor wist het mijn aandacht nog niet goed te trekken. Ik vind het zo jammer want het klonk allemaal zo tof.

Ik had best wel moeite met het perspectief van Ben. Ik kon mij echt irriteren aan Ben, hij was zo impulsief en dom. Hierdoor legde ik het boek sneller weg dan ik gehoopt had. Hoshiko’s perspectief daar in tegen en het verhaal van het circus trekt mijn aandacht wel degelijk. Ik heb gemengde gevoelens hierover.

Het verhaal kwam de laatste honderd pagina’s in een stroomversnelling. Toen voelde ik pas hoe bizar het circus was en ik zag het topje van de ijsberg die het circus heet. Toen was ik echt verslaafd. Ik las Showstopper in een ruk uit.

Toch wil ik heel graag het vervolg lezen. Ik ben nieuwsgierig naar wat er nog komen gaat. Maar vooral naar alle bizarre ontdekkingen over het circus.


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge