Slapende reuzen

Slapende reuzenSlapende reuzen
Geschreven door Sylvain Neuvel
Series: Themis files #1
Uitgegeven door Karakter | juni 2017
Genres: Science fiction
Pages: 278
Goodreads
four-stars

Als Rose Franklin op haar nieuwe fietsje vlak bij haar huis in Deadwood, South Dakota rijdt, valt ze plotseling in een enorm gat in de aarde. Ze komt bij op de bodem van een nagenoeg perfect vierkante kuil, waarvan de muren vol staan met ingewikkelde graveringen die licht geven en lijken te pulseren. Maar de brandweermannen die haar komen redden, staren naar een nog vreemder schouwspel: een klein, geschrokken meisje in de palm van een reusachtige metalen hand.

Zeventien jaar later is het mysterie van dit bizarre artefact nog altijd onopgelost; de oorsprong, de maker en het doel zijn onbekend. Uitkomsten van de koolstofdatering tarten elk geloof, het leger schrijft het ene na het andere topgeheime rapport, maar lijkt het nergens over eens te kunnen worden. Theorie├źn worden verzonnen en nagenoeg onmiddellijk weer verworpen. Als men geen oplossing vindt, begint men langzaam zijn belangstelling voor dit schijnbaar onoplosbare raadsel te verliezen.

Sommigen kunnen echter niet stoppen met zoeken naar antwoorden. Rose Franklin is inmiddels een hoogopgeleide natuurkundige die een topgeheim team leidt om het mysterie van de gigantische hand te ontrafelen. Maar als de stukje van de puzzel eenmaal op hun plaats liggen, zal het resultaat dan juist een middel voor eeuwige vrede of een wapen voor massavernietiging blijken te zijn?

Don’t judge a book by its cover? Dat is iets wat ik bij Slapende reuzen dus wel heb gedaan. De cover heeft mij verleid om het boek te gaan lezen. Niet dat ik daar nu spijt van heb. Het tegendeel zelfs. Ik zou willen dat ik het boek eerder opgepakt heb. Want ohmygod jongens dit is zo de moeite waard.

Slapende reuzen wordt vertelt door middel van vraag gesprekken en dagboeken bijgehouden door meerdere personages. In het begin had ik hier enorm veel moeite mee. Ik had niet echt het gevoel een band met de personages te scheppen. Daarnaast had ik in het begin geen flauw idee waar het boek eigenlijk over ging.

Maar toen werd het opeens duidelijk waar het verhaal over ging. De band met de personages kwam vanzelf en ik werd verliefd op het verhaal. Het is een oh mijn god wat heb ik nu weer gelezen? Effect met heel veel liefde voor science fiction.

Toen ik de achterflap las had ik werkelijk geen idee waar het verhaal heen zou gaan. Toen ik aan het boek begon zei de achterflap nog helemaal niks. Ik dacht even, lekker dit ik snap echt niet waarom zo veel mensen dit boek geweldig vinden. Maar toen uit het niets begreep ik waar het verhaal over ging. Het ging allemaal vanzelf.

Slapende reuzen is een ontzettend raar boek met meerdere what tha fuck momenten. Maar uiteindelijk is het een boek dat ik geweldig vind. Als je een liefde hebt voor science fiction dan ligt dit je sowieso wel.


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge