Snow like ashes

Snow like ashesSnow like ashes
Geschreven door Sara Raasch
Series: Snow like ashes #1
Andere boeken in deze serie: Ice like fire, Frost like night
Uitgegeven door Balzer + Bray | 14 oktober 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 432
Goodreads
four-stars

Game of Thrones meets Graceling in this striking fantasy tale of dark magic, dangerous politics, and discovering your true self. Sara Raasch’s debut fantasy is a lightning-fast story of loyalty, love, and controlling one’s destiny. Sixteen years ago the Kingdom of Winter was conquered and its citizens enslaved, leaving them without magic or a monarch. The Winterians' only hope for freedom is the eight survivors who managed to escape, and who have been searching for the opportunity to steal back Winter’s magic and rebuild their kingdom ever since. Orphaned as an infant during Winter’s defeat, Meira has lived her whole life as a refugee. Training to be a warrior—and desperately in love with her best friend, Winter’s future king—she would do anything to help Winter rise to power again. So when scouts discover the location of half of the ancient locket that can restore their magic, Meira decides to go after it herself—only to find herself thrust into a world of evil magic and dangerous politics, and to realize that her destiny is not, never has been, her own.

Ook als is Snow like ashes een reread voor mij, zoals veel boeken deze maand, is het toch nog een geweldig boek om te lezen. Mijn aandacht om Snow like ashes te herlezen werd getrokken door het feit dat ik zag dat eindelijk het derde boek uit was gekomen. Ik wilde dolgraag de conclusie lezen maar het is leuker om het hele verhaal opnieuw mee te maken. Voor de Nederlandse fans, wees niet ongerust want de vertaling wordt in januari 2017 verwacht.

In Snow like ashes maak je kennis met Meira. Zij is samen met een groep mensen gevlucht uit Winter wanneer Spring Winter aan viel. Hierbij zijn haar ouders om gekomen. Haar doel is om haar vriend Mather koning zien te worden terwijl zij een soldaat van Winter’s leger is. Het plot klinkt voor mij ontzettend interessant om over te lezen. Je voelt eigenlijk achter elke zin een maar aan. Snow like ashes zit vol met geweldige actie scene’s die ook beloofd worden. Daarnaast voelt het voor mij aan als een groot sprookje.

Ik vind Meira een leuk personage om over te lezen. Ze is namelijk net iets anders dan de rest van de mensen die je in het boek tegen komt. De verklaring hiervoor komt later nog, maar dat doet er nu niet toe. Ze is strijdlustig en heeft een duidelijk doel voor ogen. Ze wilt namelijk heel graag Winter weer een vrij land maken.

Voordat ik helemaal enthousiast word wil ik even zeggen dat het uiterlijk vanSnow like ashes prachtig is. Ik heb dan de Engelstalige hardcover hier staan. Ik heb meerdere foto’s over het uiterlijk op Instagram staan, want jongens wat is hij mooi. Wanneer je de dust jacket verwijdert zie je een grijs witte cover met het teken dat ook op de cover staat. Wanneer je het boek opent kun je eigenlijk niet om de geweldige kaart heen. Die is zeker de moeite waard om te bekijken want naast de seizoenen zijn er nog andere koninkrijken die aanbod komen tijdens het lezen. Je hebt een duidelijk beeld van waar het verhaal zich af speelt.

Snow like ashes is een verhaal om van te houden. De personages zijn goed geschreven maar niet anders dan dat je gewend bent. Daarnaast is de setting uniek en blijft het verhaal door het hele boek heen spannend. Voor de Engelse lezers kan ik de hardcover echt aanraden want hij is zo mooi. De Nederlandse lezers moeten nog even geduld hebben, Sneeuw als as wordt in januari 2017 verwacht.


Geef een reactie

CommentLuv badge