Spiegel

SpiegelSpiegel
Geschreven door Cara Delevingne, Rowan Coleman
Uitgegeven door HarperCollins NL | 28 november 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 351
Goodreads
four-stars

Misschien ben ik eigenlijk wel door en door slecht...

Red, Leo, Rose en Naomi horen er niet echt bij op school. Het leven is niet bepaald gemakkelijk voor hen, maar de muziek brengt hen samen, en ze hebben hoge verwachtingen van hun band, Mirror, Mirror. Tenminste, tot Naomi bewusteloos uit de Theems wordt gehaald en in het ziekenhuis terechtkomt.
De politie doet het voorval af als een mislukte zelfmoordpoging, maar is dat wel zo? Terwijl Naomi in coma ligt, probeert Red achter de waarheid te komen. Wat volgt is een zoektocht die Reds hele wereld op zijn kop zet en een aantal duistere geheimen aan het licht brengt. Hoe goed kennen ze Naomi eigenlijk - en elkaar?

Niets zal ooit meer zijn zoals het was, want een gebroken spiegel kan nooit meer worden gemaakt.

Spiegel is een aangrijpende en sterke coming-of-ageroman over identiteit, seksualiteit, vriendschap en verraad.

Of ik Cara Delevingne al kende? Ja die naam kwam mij zeker bekend voor. Met Paper Towns brak ze voor mij echt door. Vanaf dat moment kon ik niet meer om haar heen. Ook niet met haar boek Spiegel.

Red, Leo, Rose en Naomi zijn niet bepaald de meest populaire mensen op hun school. Ze hebben en ding gemeen: muziek. Ze zitten samen in een band. Alles gaat goed totdat Naomi verdwijnt. Later wordt ze op een gruwelijke manier terug gevonden. Ondertussen gaat Red dit tot op de bodem uitzoeken.

Wat ik geweldig vind aan Red is een, dat ik een hele lange tijd dacht dat zij een jongen was. Sorry not sorry. Daarom was ik al enthousiast. Maar daarna werd het alleen maar beter. Spiegel laat namelijk onderwerpen terug komen waarvan ik niet verwacht had dat ik ze zou zien. Zoals dat Red op meisjes valt, ik wil alleen maar zeggen zo goed gedaan.

Het verhaal kon mij niet bepaald in zijn greep krijgen, behalve het dilemma of Red nou een jongen of een meisje was dacht ik er niet veel bij na. Maar in die laatste honderd pagina’s kom je in een stroomversnelling. Vanaf dat moment komt er verandering in. Het hele verhaal slaat om, het wordt spannend en geweldig. Als ik dit vanaf het begin al had dan weet ik zeker dat ik Spiegel 5 sterren zou geven.

Spiegel is alles wat ik niet verwachtte. Het was een spannend, leuk en origineel verhaal. Ik zat op het puntje van mijn stoel. Ik was verrast maar vooral blij dat ik hem gelezen heb.

Ik wil uitgeverij Harper Collins bedanken voor mijn exemplaar van Spiegel.


2 Comments

 • Veronique

  december 19, 2017

  Ik ken Cara Delevingne als model.. Ik zag Spiegel wel al vaker voorbij komen. Dat geel op de cover vind ik tof!
  Veronique onlangs geplaatst…Mysterie Blogger AwardMy Profile

  Reply
 • naomi

  december 19, 2017

  Ik ben nu wel benieuwd naar dit boek! het boek staat op storytel, dus misschien ga ik wel luisteren dat dit boek!

  x

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge