Staalhart

StaalhartStaalhart
Geschreven door Brandon Sanderson
Series: De wrekers #1
Andere boeken in deze serie: Vlammenwerper
Uitgegeven door Q | 07 juni 2016
Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 416
Goodreads
four-stars

Tien jaar geleden verscheen Calamity aan de hemel en ontwikkelden sommige mensen ineens bijzondere krachten. Deze zogeheten ‘Epics’ kregen niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie.
Niemand durft de Epics een strobreed in de weg te leggen. Niemand, behalve de Wrekers. Die geheimzinnige groep heeft al meerdere onverslaanbaar geachte Epics uitgeschakeld.
David is vastbesloten de Wrekers op te sporen en ze te overtuigen hun vizier te richten op de wrede Epic Staalhart. Die regeert als een tiran over Newcago en is verantwoordelijk voor de dood van Davids vader. Staalhart staat erom bekend onsterfelijk te zijn, maar David is de enige die Staalhart ooit heeft zien bloeden. En hij zint op wraak.

Heb je die achterflap gelezen? Als je Staalhart nu nog niet gelezen hebt waarom dan nog niet? Ga dat boek ergens halen en lees het. Hij is het namelijk dubbel en dwars waard. Waarom zijn er niet meer boeken over superhelden, ik hou er namelijk van.

Toen tien jaar geleden Calamity aan de hemel verscheen ontstonden de eerste epics. Deze epics hebben super speciale krachten en zijn op zoek naar meer macht. Tijdens een aanval wordt Davids vader vermoord door Staalhart. Vanaf dat moment wilt David wraak. Ben je nog niet om dat je Staalhart moet gaan lezen? Deze epics met super krachten zijn niet allemaal goed. De wrekers willen die epics neerhalen. En David wil bij hen aansluiten.

Staalhart is een boek waarvan je vanaf de eerste pagina al denkt wat er gaat gebeuren, dat had ik in iedere geval wel. Ik dacht oh hij is vast voorspelbaar. Op sommige vlakken was dat ook zo maar niet op alle vlakken. Ik ben meerdere keren verrast door de omstandigheden die zich voordeden. Vooral wat betreft de ontwikkeling van personages. Dat vind ik dan weer super sterk.

Staalhart zit vol met actie en grappige momenten. David is niet zo goed met beeldspraak en dat levert zo nu en dan nog eens geniale momenten op tijdens het lezen. Meerdere keren heb ik mijzelf zien grinniken omdat het best wel grappig was. Maar dan wordt je weer wakker geschud en begint de actie weer. Ik zou Staalhart aan iedereen wel aanraden. Het is een boek die iedereen gelezen moet hebben. En ik zeg kom maar op met boek twee ik ben er klaar voor!


2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge