Sterrenstof

SterrenstofSterrenstof
Geschreven door Krystel Sutherland
Uitgegeven door Young & Awesome | 19 oktober 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 256
Goodreads
four-stars

Dit is absoluut geen verhaal over liefde op het eerste gezicht. Maar het is een liefdesverhaal. Nou ja… Min of meer.

Henry is nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar bij hem op school komt. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven… wanneer dan wel?

Sterrenstof is een van de vier titels die als eerste verschenen bij uitgeverij Young & Awesome. Van te voren wist ik echt niet wat ik van Sterrenstof kon verwachten. Het boek is al in meerdere landen vertaald en de filmrechten waren al verkocht. Ik weet dat het heel subjectief is maar in mijn hoofd bedacht ik me al dat het waarschijnlijk een heel goed boek moest zijn.

Henry wilde al lang werken als redacteur voor de schoolkrant. Wanneer Grace bij hem op school komt, en die baan afwijst is hij eigenlijk meteen al geïnteresseerd in haar. Grace is eigenlijk alles behalve een meisjes meisje, dat maakt het verhaal in mijn ogen heel interessant.

Zelf vond ik het verhaal een beetje traag op gang komen. Ik had verwacht, of ja misschien ook wel gehoopt, dat je vanaf het eerste moment in het verhaal getrokken zou worden. Helaas was dat niet het geval. Maar na zo’n tweehonderd pagina’s komt het moment waar we allemaal op gewacht hadden. Een explosie van alle gevoelens komen naar buiten.

Ik vind Sterrenstof een heftig boek. Ik las hem namelijk op het moment dat ik door een break up ging. Ik heb de ogen uit mijn hoofd gejankt en nergens spijt van gehad. Na het lezen van Sterrenstof voelde ik mij goed. Ik ben zo ontzettend blij dat ik het boek niet heb laten liggen.


One Comments

  • Laurie

    april 2, 2017

    Dit boek heb ik afgelopen week gekocht, en ben nu dus echt heel benieuwd geworden

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge