Stuk van jou

Stuk van jouStuk van jou
Uitgegeven door Zomer & Keuning | 10 november 2015
Genres: New adult
Pages: 368
Goodreads
four-stars

Kat Lane was negen jaar oud toen haar vader voor haar ogen werd vermoord. Nu, vijftien jaar later, komt ze haar belofte aan hem na om iets voor de maatschappij te betekenen. Dat doet ze door les te geven aan gedetineerden in een New Yorkse gevangenis. Op deze manier hoopt ze ook eindelijk haar angst voor criminelen te overwinnen.

Wesley Carter is een van haar leerlingen. Hij is gevaarlijk, grappig en geheimzinnig. Kat raakt geïntrigeerd. Ze wil weten wie de échte Carter is, voorbij zijn intimiderende voorkomen. Hoe verder ze gaan, hoe moeilijker het wordt om hun verboden gevoelens voor elkaar te negeren.

Kat gaat les geven in de gevangenis. Ze is docente Engels en wilt de veroordeelden  iets bijleren. In de gevangenis ontmoet ze Carter. Je kan niet ontkennen dat er niks ontstaat tussen die twee. Samen werken ze aan Carters vervroegde vrijlating.

Voor mij is Stuk van jou niet meer als het zoveelste New Adult boek die ik lees. De standaard formule is mij nu wel bekend. Meisje ontmoet een ‘foute’ jongen voelt zich aangetrokken. Er komen wat stomende scene’s voorbij en dat was het einde van het boek in een notendop. Wat betreft de stomende scene’s viel het mij reuze mee. Ik had het erger verwacht. Voornamelijk door het voor de fans van Orange is the new black.

Stuk van jou begint met een passage uit De koopman van Venetië. Later in het verhaal kom je erachter wat voor een betekenis deze passage heeft. Toen ik eraan terug dacht vond ik het zo goed gevonden van Sophie Jackson. Een applausje voor dat in ieder geval!

Stuk van jou wordt vanuit meerdere perspectieven verteld. Iets wat ik in maar weinig New Adult boeken tegen kom. Het merendeel wordt vanuit het perspectief van Kat verteld. Hoe zij het lesgeven meemaakt. Maar vooral hoe zij Carter ziet. Daarnaast verteld Carter ons ook een hoop. Ik vond het juist interessant om te zien wat er in zijn hoofd om ging.

Ik vraag me serieus af wat iedereen met roken heeft. Wij zijn allang over het roken is stoer heen gegroeid. Roken is eigenlijk heel dom, is wat ik ervan denk. Ik zou nog wel willen weten waarom Sophie Jackson de sigaretten constant laat terugkomen. De irritaties liepen hoog op bij mij. Ik dacht op een moment als dit zo door gaat wil ik niet verder lezen.

Het einde voelde voor mij ook echt als een einde. Iets waar voor mij niks meer bij hoeft te komen. Ik zou er vrede mee hebben als dit een standalone geweest was. Maar dat is het niet. In het tweede boek verteld Max zijn verhaal. Ik sta eigenlijk niet te springen om die te lezen. Voor mij is dit het einde en daar blijft het bij.


One Comments

  • Eveline

    januari 18, 2016

    Jammer dat je niet heel positief bent over het verhaal. Door alle superpositieve recensies van andere boekbloggers heb ik het boek online besteld, morgen komt het binnen.

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge