Surf!

Surf!Surf
Geschreven door Chris Vick
Uitgegeven door Gottmer | 7 juni 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 384
Goodreads
four-stars

De vijftienjarige Sam verhuist terug naar Cornwall, waar zijn vader jaren geleden in zee is omgekomen. Zijn nieuwe buurmeisje Jade kan geweldig surfen en zij en haar vrienden vinden Sam maar een 'kook' - een groentje. Jade is als schrikdraad waarvan je nooit weet of er stroom op staat of niet, maar Sam vindt haar geweldig en wil indruk op haar maken. de vriendengroep droomt ervan ooit bij de Duivelshoorns te surfen, een nog onbekend eiland waar monstergolven zouden zijn. Als Sam een zeekaart in het huis van zijn oma vindt, met daarop de Duivelshoorns, grijpt hij zijn kans om Jade en haar vrienden voor zich te winnen. Maar is surfen bij de Duivelshoorns wel zo'n goed idee?

Toen ik Surf ontving van uitgeverij Gottmer was ik eigenlijk meteen al enthousiast. Ik heb al heel wat goede verhalen gehoord dus ik dacht dat moet wel goed komen. Maar toch bleef ik het lezen uitstellen. Ik kwam niet bepaald in een goede mood om Surf te lezen. Totdat het dertig graden werd en  ik dacht misschien vind ik hier wel verkoeling.

Ik zal eerlijk zijn, de eerste tweehonderd pagina’s wisten mij niet te overtuigen waarom ik zo veel lovende woorden hoorde. Ik dacht echt okay is dit het verhaal? Een jongen die leert surfen terwijl hij zijn vader op een zelfde manier verloor. Maar toen werd duidelijk wat de rol van Jade was. Vanaf dat moment was het gedaan, ik was een fan van het verhaal.

Het verhaal van Chris Vick is op het eerste gezicht helemaal niet zo romantisch, er zitten natuurlijk wel sporen in maar ik had meer verwacht gezien de cover. Ik vond Jade eigenlijk vanaf het eerste moment al leuk. Ik was verkocht en stiekem hoopte ik dat de twee jongeren op de voorkant Jade en Sam moesten voorstellen. Ja dat zou leuk zijn.

Surf is eigenlijk best wel een heftig boek als je er over na gaat denken. Sam die leert surfen en daardoor in aanraking komt met de verkeerde personen. Zij belandt hij in de problemen. Dan heb ik nog niet eens gesproken over wat er allemaal met Jade aan de hand is. Voor mij maakte die aspecten het verhaal nog leuker, nog intenser om te lezen.

Wanneer je denkt dat Surf een rustig einde heeft dan heb je het mis. Dat dacht ik dus wel. Oh nog negentig bladzijden te gaan, hoeveel kan er nu nog gebeuren? Zo veel meer dan je denkt. Ik was echt ondersteboven, dit kan niet waar zijn. Dit maakte voor mij het verhaal af. Door het hele boek heen had je geen besef dat zoiets kon gebeuren maar wanneer het dan gebeurt ben je kapot. Ik kan alleen maar zeggen lees dit boek! Je hebt dit nodig in je leven.


One Comments

  • Vivian

    juli 25, 2016

    Ik vind dit echt een beetje een twijfelgeval, enerzijds ben ik er wel benieuwd naar maar aan de andere kant trekt het me ook gewoon niet…
    Vivian onlangs geplaatst…Column: Yay voor YA!My Profile

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge