The cruel prince

The cruel princeThe cruel prince
Geschreven door Holly Black
Series: The folk of the air #1
Uitgegeven door Little Brown | 2 januari 2018
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 384
Goodreads
three-stars

Of course I want to be like them. They’re beautiful as blades forged in some divine fire. They will live forever.

And Cardan is even more beautiful than the rest. I hate him more than all the others. I hate him so much that sometimes when I look at him, I can hardly breathe.

Jude was seven years old when her parents were murdered and she and her two sisters were stolen away to live in the treacherous High Court of Faerie. Ten years later, Jude wants nothing more than to belong there, despite her mortality. But many of the fey despise humans. Especially Prince Cardan, the youngest and wickedest son of the High King.

To win a place at the Court, she must defy him–and face the consequences.

In doing so, she becomes embroiled in palace intrigues and deceptions, discovering her own capacity for bloodshed. But as civil war threatens to drown the Courts of Faerie in violence, Jude will need to risk her life in a dangerous alliance to save her sisters, and Faerie itself.

The cruel prince is een boek waar ik van te voren best wel enthousiast over was. Er is een nieuw boek in fae land. Natuurlijk wil ik daar meer over lezen. De cover vind ik om eerlijk te zijn ook nog best tof. Een goed begin of niet?

De ouders van Jude zijn vermoord toen ze nog maar zeven jaar oud was. Vanaf dat moment woont ze in het land van de fae bij haar nieuwe ouders. Dat was dus hoe het begon. Vanaf het eerste moment dacht ik wow dit gaat wel echt wat worden.

Maar toen gingen we voorruit in de tijd. Ik vind het heel langzaam opgebouwd. Het duurde heel lang voordat er eindelijk wat gebeurde. En wat er toen gebeurde verbaasde mij eigenlijk niet zo zeer. Het verhaal las zo ontzettend langzaam en moeizaam. Ik had enorm veel moeite om bij het verhaal te blijven.

Wat mij vooral irriteerde was Jude. Ze was zo tegenstrijdig. Ze woont vanaf haar zevende in Fae. Ze haat zo’n beetje alles en iedereen daar maar toch vindt ze het geweldig. Ik dacht maak een keuze. Of haat alles of vind het leuk.

Daarnaast had ik ook geen connectie met haar. Ik vond Jude heel erg oppervlakkig. Alsof er niet veel pit in zat. Wat nog tegenstrijdiger was voor mij is dat Jude fae wilt zijn. Zij wilt ook puntoren en resistent zijn voor magie.

Maar op een bepaald moment komt er pats boem actie. Ik was geboeid. Voor het eerst tijdens het lezen, als je het begin niet mee telt. Hier heb ik 200 pagina’s op moeten wachten. Wat er toen gebeurde was zo ontzettend tof en spannend dat ik The cruel prince in een ruk uit las.

Jammer genoeg moest ik zo lang wachten op het moment dat ik geboeid was. Na 150 pagina’s dacht ik echt ik ga dit nooit uit lezen. Ik weet niet hoe ik dit vol moet houden. Maar het einde is 10 keer zo goed als wat daarvoor gebeurde dat ik eigenlijk wel blij was dat ik door las.

Met The cruel prince heeft Holly Black high queen of the fae Sarah J. Maas niet van haar troon weten te stoten.


Geef een reactie

CommentLuv badge