The diabolic

The diabolicThe Diabolic
Geschreven door S.J. Kincaid
Uitgegeven door Young & Awesome | 19 oktober 2016
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 409
Goodreads
four-stars

'Denk je echt dat dit meisje gevaarlijk is?’ zei de senator. ‘Ze ziet er eerder uit als een doodsbang kind.’ Ik verkilde toen hij dat zei. Ik mócht niet bang zijn. Ik keek de senator woest aan. Hij schrok, kneep zijn ogen tot spleetjes en wendde zijn blik van me af. Misschien heb gelijk,’ mompelde hij. ‘Het zit in de ogen. Ze heeft wrede ogen. Liefje, weet je heel zeker dat we dit monster in huis moeten halen?’
Nemesis lijkt een doodgewoon meisje, maar niets is minder waar. Ze is een Diabolic, gemaakt om te doden. Op jonge leeftijd wordt ze gekocht door een adellijke familie om hun dochter Sydonia te beschermen – zo nodig met haar leven. Als Sydonia zich moet melden aan het hof van de keizer, die duidelijk kwaad in de zin heeft, neemt Nemesis haar plaats in. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is…

Samen met de meiden van de Hooked on Books leesclub lazen wij The Diabolic. En wat was dit een geweldig boek om mee te starten. Voordat ik al begonnen was, stond ik al te springen om dit boek. Op de een of andere manier wist ik gewoon dat dit een boek voor mij ging zijn, en natuurlijk liet mijn gevoel mij niet in de steek.

Maak kennis met Nemesis, de Diabolic van de dochter van de sentaor, Sedonia. De Diabolics zijn niet helemaal menselijk, ze missen het gevoel en de emoties, daardoor zijn ze de perfecte beschermers voor de mensen. Bij dit concept zat ik al van oh mijn god dit is geweldig. Niet menselijke beschermers? Klinkt goed, vooral omdat ze een beetje klinken als killer robots.

Wat is Nemesis een geweldig personage zeg. Onderstaande quote zag ik op bladzijde 38 en ik kreeg er kippenvel van. Oh mijn god nog aan toe. Als je denkt dat het YA genre veel sterke personages gehad heeft, wacht dan maar totdat je The Diabolic gelezen hebt want Nemesis is je nieuwe koningin.

‘The Emporer wishes me to send my innocent lamb to the slaughter. No. Instead, I’ll send him my anaconda.”

Het begin van The diabolic was heel langzaam. Ik wilde elk punt van deze nieuwe dystopische wereld in mij opzuigen maar tegelijkertijd verliep het verhaal niet heel snel. Het duurde lang voordat er wat actie kwam. Maar daarna? Ik was verslaafd en kon het boek niet meer weg leggen.

Ik ben best wel verslavingsgevoelig als het om boeken gaat. Heb je dit ook? Zorg dan dat je aardig wat vrije uren in roostert wanneer je aan The Diabolic gaat beginnen. Want wanneer je echt in het verhaal zit wil je het boek ook niet meer loslaten. Vooral de tweede helft van het verhaal zit vol met actie en plottwist. Ik geef toe dat ik die laatste 50 bladzijden eigenlijk niet wilde lezen omdat ik emotioneel gezien helemaal klaar was met het verhaal. Ik kan zeggen wat ik wil maar het einde is ijzersterk.


One Comments

  • Esther

    februari 1, 2017

    Hahah ja dat herken ik wel, ik ben ook best snel verslaaft aan een boek! Ik lees alleen niet heel snel, maar het gaat om de ervaring! The Diabolic klinkt ook echt als een super gaaf boek! en die cover is echt geweldig! Ik boeg het gelijk toe op goodreads!

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge