The glittering court

The glittering courtThe glittering court
Geschreven door Richelle Mead
Series: The glittering court #1
Uitgegeven door Young & Awesome | juni 2017
Genres: Young Adult
Pages: 433
Goodreads
three-stars

We hoorden opgefokte stemmen. De koetsier haastte zich naar het portier met twee poortwachters in zijn kielzog. ‘Ze inspecteren iedereen die de stad verlaat. Zoeken een of ander meisje.’ ‘Niet zomaar een meisje,’ corrigeerde een van de wachters hem ruw. ‘Een jonge edelvrouw. Zeventien jaar oud. Een gravin.’ Ik hield mijn adem in.

Adelaide moet trouwen om te voorkomen dat haar familie in geldproblemen raakt. Ten einde raad neemt ze de plaats in van een dienstmeisje dat is uitgekozen voor The Glittering Court, een bedrijf dat meisjes van lage komaf een stoomcursus geeft tot nette jongedame. Adelaide laat alles achter zich, zelfs haar naam. De kans op ontdekking is levensgroot. Maar ze heeft alles over voor een kans om controle te krijgen over haar eigen leven…

Dat ik fan ben van Richelle Mead wist ik al langer. Ik las  The Vampire Academy serie drie jaar op vakantie. Zonder na te denken heb ik toen de gehele serie verslonden. Nu werd bekend dat ze met een nieuw boek kwam: The glittering court. Ik was razend nieuwsgierig, zou Richelle Mead aan mijn verwachtingen van The vampire Academy serie kunnen voldoen? Of is The glittering court een mislukt boek? Daar komen we snel achter.

Adelaide krijgt de kans om mee te doen aan het programma van The glittering court. Ze krijgt de kans om omgetoverd te worden tot een vrouw van een rijke man. Het enige wat ze hiervoor hoeft te doen is alles op te geven. Ze moet alles opgeven voor een kans op een beter leven.

Het concept van The glittering court was wel ontzettend gaaf! Ik vond het althans ontzettend leuk. Je wordt meegevoerd in de wereld van de glitter en glamour. De wereld van de adel en hoe zij leven. Het is alleen dat Adelaide als persoon niet zo aantrekkelijk was. Ze was heel oppervlakkig, nee ik had er geen connectie mee.

The glittering court was een boek waarvan ik dacht oh dit gaat leuk worden, ik ging er helemaal voor zitten. Ik had het ebook erbij gepakt en een dag uitgetrokken wanneer ik er zin in had. Maar toen ik begon werd ik meteen al overdonderd. Overdonderd in een niet zo’n goede manier. Want vanaf de eerste pagina was er al een grote informatie dump.

Je wordt meteen mee het verhaal in gesleurd, het was geen moment saai. Er gebeurde zo veel dat tegen de tijd ik halverwege was, ik geen idee meer had waar het verhaal heen ging. Alles wat ik verwachtte dat er zou gebeuren is er al gebeurd. Ik raakte verveeld na die tijd. De dingen die er gebeurde waren zo veel minder interessant dan het eerste deel van het verhaal.

Ik ga even door met zeggen dat The glittering court ontzettend langzaam las. Ik heb in totaal meer dan 20 uur over het boek gedaan. En dat terwijl ik een ‘normaal’ of ander boek van een gelijk aantal pagina’s onder 10 uur uit kan lezen. Doordat het boek zo langzaam las had ik er steeds minder zin in. Het duurde lang voordat er een einde kwam aan het verhaal.


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge