The heart of betrayal

The heart of betrayalThe heart of betrayal
Geschreven door Mary E. Pearson
Series: The Remnant Chronicles #2
Andere boeken in deze serie: The kiss of deception
Uitgegeven door Hnery Holt | 7 juli 2015
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 470
Goodreads
five-stars

Held captive in the barbarian kingdom of Venda, Lia and Rafe have little chance of escape. Desperate to save Lia's life, her erstwhile assassin, Kaden, has told the Vendan Komizar that she has the gift, and the Komizar's interest in Lia is greater than anyone could have foreseen.

Meanwhile, nothing is straightforward: There's Rafe, who lied to Lia but has sacrificed his freedom to protect her; Kaden, who meant to assassinate her but has now saved her life; and the Vendans, whom Lia always believed to be savages. Now that she lives among them, however, she realizes that may be far from the truth. Wrestling with her upbringing, her gift, and her sense of self, Lia must make powerful choices that will affect her country... and her own destiny.

Het verhaal van Lia gaat verder in The heart of betrayal. Na het einde van The kiss of deception is duidelijk geworden wie Rafe en Kaden zijn en wat hun bedoelingen zijn. Ik was na The kiss of deception heel erg nieuwsgierig geworden naar de ontwikkelingen in The heart of betrayal en wat deze geweldige serie mij nog meer te bieden heeft.

Wanneer je in The heart of betrayal begint word je meteen in een nieuwe wereld gegooid met heel veel nieuwe personages. Mijn eerste indruk van Venda is dat het er heel anders is dan wat ik al eerder gezien heb. Een van die nieuwe personages Komizar heeft alles behalve een goede indruk op mij achter gelaten.  Misschien hou ik wel niet van personages die Lia pijn kunnen doen.  Het is echt niet alsof ik iedereen haat.

Ik was eigenlijk best wel geschokt na The kiss of deception. Rafe is dus de prins waar Lia mee moet trouwen, eigenlijk had ik dit niet zien aankomen, Ik had juist verwacht dat zij met Kaden moest trouwen, als je toch een van die twee moet kiezen. Ik heb een grote connectie met Rafe, die ik juist bij Kaden mis. Vanaf het moment dat Kaden Lia mee neemt naar Venda begint deze haat alleen nog maar te groeien.

Vanaf het begin van The heart of betrayal haat ik Kaden. Hij staat zo erg in de weg voor mijn ship, Lia en Rafe. Ik snap echt niet waarom hij Lia mee moest nemen. In Venda begin ik steeds meer een haat voor Kaden te krijgen, groter dan dat al was.

Maar jongens wat is het verhaal sterk zeg! Ik ben onder de indruk dat Mary E. Pearson dit vast heeft weten te houden. Tussen de regels door voel je een bepaalde spanning, Lia die weg wilt naar Rafe. Die spanning bouwt zich gedurende het gehele verhaal op en komt met een explosie vrij in het einde.

Net zoals ik gewend was, word Venda enorm goed beschreven. Wanneer Lia daar door de straten loopt lijkt het alsof het een verslag is van een stad waar ik al vaak ben geweest. De stad Venda wordt als een groot doolhof omschreven en in mijn hoofd zie ik Lia daar al rondlopen. Tussen de vreemde mensen die ze niet kent.

Ik heb in The heart of betrayel zo hard moeten huilen om Rafe. Ik heb zo veel frustraties rond deze jongen dat het bijna niet gezond meer is. Op dit moment wil ik hem alleen maar samen met Lia zien en hun leuke kinderen, als ze ooit zo ver mogen komen. Want ja niks is nog zeker met een boek nog te gaan. Ik kan alleen maar denken als hij niet overleeft in wat er ook staat te gebeuren weet ik niet wat mijn emotionele staat zou zijn.


Geef een reactie

CommentLuv badge