The Hunger Games

The hunger games

Ik doe eigenlijk niet zo vaak een filmrecensie maar wanneer die er is, dan is de film zeker de moeite waard. Vandaag recenseer ik de films van The Hunger Games. Zonder spoilers!

Het begon allemaal in 2012 met de film The Hunger Games, door een vriendin was ik in aanraking gekomen met de boeken, die ik binnenkort ga herlezen, en het was tijd voor de film. Ik was nieuwsgierig en verrast toen ik The hunger games voor het eerst zag. De film deed iets met mij ik had de boeken al gelezen dus ik wist hoe het uiteindelijk zou aflopen maar nog verraste Jennifer Lawrence mij.

Door de jaren heen zijn de special effects zo veel beter geworden. Wat er in de arena gebeurde in deel een was iets wat echt niet in deel twee kon gebeuren. De special effects van Catching Fire zijn al zo verbeterd tegen over The Hunger Games. Op dat gebied hebben ze echt niet stil gezeten. Maar wat ze in de laatste twee films deden was echt magisch. Dat had ik niet zien aankomen.

De sets van de laatste twee films zijn zo mooi gemaakt. Heel anders dan wat ze in de eerste twee films laten zien, hier draait het om de arena en alle effecten die hier bij horen. Het is totaal niet hoe ik de wereld me had voorgesteld. Natuurlijk omdat ik het boek al gelezen heb, heb ik een bepaald beeld van de wereld maar dat kwam totaal niet overeen met de visie van de makers van de film.

Zelf had ik de casting van de personages heel anders verwacht. Voornamelijk Annie, zij komt in het tweede boek voor het eerst voor. Ze wordt omschreven als een heel verlegen personage wat de actrice ook wel uit beeldt maar de uiterlijke kenmerken kloppen niet met wat ik bedacht had. Daarnaast is Finnick, komt voor het eerst in het tweede boek voor, heel veel leuker dan dat ik had gedacht. Hello beautiful!

The hunger games                                                 foto uit Catching Fire

Ik vind de serie als verfilming enorm goed gelukt! Mij hoor je niet klagen. In verband met spoilers ben ik niet op de verhaallijn ingegaan. Diegene die een of meerdere films nog niet gezien hebben moeten de kans krijgen om dit zonder spoilers te doen.


Geef een reactie

CommentLuv badge