The Jewel

The JewelThe Jewel
Geschreven door Amy Ewing
Series: The Lone City #1
Uitgegeven door Young & Awesome | 19 oktober 2016
Genres: Dystopian, Fantasy, Young Adult
Pages: 352
Goodreads
three-stars

Vandaag is mijn laatste dag als Violet. Vanaf morgen ben ik nummer 197.

Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… dat overkomt Violet. In het landhuis van de hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsonziende hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?

Toen ik afgelopen zomer met mijn zusje in de boekhandel stond wees ik The Jewel aan en zei ik, dit lijkt me wel wat voor jou. Ze las The Jewel en werd verliefd op het verhaal. Ruim twee maanden later besloot ik het boek ook maar eens op te pakken, zodat ik kon zien wat ik mijn zusje aanraadde. Als ik dit vooraf had geweten had ik niet tegen mijn zusje gezegd dat ze het boek moest gaan lezen.

Het verhaal van The Jewel begint met Violet die zich klaar maakt voor de veiling. Tijdens de veiling worden meisjes genummerd van 0 tot 200, waarbij nummer 200 het beste is. Violet is nummer 197. De meisjes worden gerangschikt op de intensiteit van hun krachten. Op de veiling wordt Violet voor heel veel geld aan de hertogin verkocht. Dit is het begin van het nieuwe leven van Violet.

Wanneer ik door de eerste honderd pagina’s heen was dacht ik, dit lijkt best wel op een mix van De selectie (Kiera Cass) en De Hongerspelen (Suzanne Collins) hebben jullie dit ook gehad? Maar goed het verhaal was nog niet heel aantrekkelijk voor mij. Gestaag las ik verder denkend over wat de rest van het verhaal mij te bieden had.

Na de veiling kom je erachter waarom Violet verkocht is op de veiling. Op een moment is er de realisatie dat Violet veel meer macht heeft dan dat ik gedacht had. Hier ga ik later in het spoiler gedeelte verder op in. Ik vond Violet in het begin best wel een aantrekkelijk geschreven personage. Ze deed precies wat er van haar verwacht werd, misschien is het wel wat saai. Maar wanneer Violet in aanraking komt met Ash gebeurt er iets wat ik niet verwacht had. Het geval instalove duikt op. Vanaf dat moment lijkt Violet veranderd te zijn. Ik vind haar niet meer zo sympathiek en ik begin me te irriteren.

The Jewel zou ik niet bepaald aanraden aan jonge lezers. Het verhaal behandelt onderwerpen waar ik zelfs van schrok. Ik had niet verwacht dat Amy Ewing in haar Young Adult boek. Ik wil er niet te veel over kwijt in plaats van spoilers. Maar man ik heb echt een behoorlijke tijd met een what the f gezicht gezeten.

View Spoiler »

Geef een reactie

CommentLuv badge