The kiss of deception

The kiss of deceptionThe kiss of deception
Geschreven door Mary E. Pearson
Series: The Remnant Chronicles #1
Andere boeken in deze serie: The heart of betrayal
Uitgegeven door Henry Holt | 8 juli 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 492
Goodreads
five-stars

A princess must find her place in a reborn world.

She flees on her wedding day.

She steals ancient documents from the Chancellor's secret collection.

She is pursued by bounty hunters sent by her own father.

She is Princess Lia, seventeen, First Daughter of the House of Morrighan.

The Kingdom of Morrighan is steeped in tradition and the stories of a bygone world, but some traditions Lia can't abide. Like having to marry someone she's never met to secure a political alliance.

Fed up and ready for a new life, Lia flees to a distant village on the morning of her wedding. She settles in among the common folk, intrigued when two mysterious and handsome strangers arrive—and unaware that one is the jilted prince and the other an assassin sent to kill her. Deceptions swirl and Lia finds herself on the brink of unlocking perilous secrets—secrets that may unravel her world—even as she feels herself falling in love.

Voordat ik begin met mijn lange recensie vol met lovende woorden over The kiss of deception wil ik zeggen dat de cover zo ontzettend goed bij het verhaal aansluit. Als je The kiss of deception gelezen hebt dan weet je wat ik bedoel. Ik vind dit zo ontzettend goed gekozen en goed over na gedacht en dan nu op naar het verhaal.

Lia is een prinses en de troon opvolgster in haar koninkrijk. Haar ouders hebben op haar achttiende verjaardag een huwelijk voor haar geregeld. Lia is het hier niet mee eens en loopt weg samen met haar bediende Pauline. In het dorpje Terravin vinden de twee een onderkomen waar ze gaan werken. in Terravin ontmoet Lia Rafe en Kaiden. Door het verhaal heen leer je de jongens beter kennen. Op een bepaald punt kun je zeggen dat er een soort liefdes driehoek aanwezig is, iets wat voor mij een ontzettende afknapper is. Gelukkig is Lia zo slim om een van de jongens op afstand te houden waardoor de driehoek niet compleet is.

Vanaf het begin van The kiss of deception is het duidelijk dat er een perspectief is. Totdat er een nieuw perspectief op duikt. Niet een maar twee nog wel. Die van een moordenaar en van de prins. Wat de moordenaar met het verhaal te maken heeft wordt dan duidelijk. Maar de prins ook dus ook aan het woord. De man waar Lia mee moet trouwen. Vanaf dat moment keek ik met een andere blik naar het verhaal. Elke man kan de prins of de moordenaar zijn. Tot het moment dat het onthuld werd had ik het niet goed. Ik had geen idee wie wie was, wat voor mij dus best wel frustrerend was want ik hou niet van zulke verassingen. Maar nu ik het weet vind ik het zo jammer dat Lia niet met de prins getrouwd is. Ik heb even gedacht als zij het niet doet, dan doe ik het wel hoor. Ik bied mij vrijwillig aan.

Wanneer je in The kiss of deception begint valt een ding sowieso op. Lia heb ik het nu over.  Vanaf het eerste moment heeft zij de moed om tegen haar ouders, de koning en koningin op te komen en zomaar weg te lopen. Daarnaast is eigenlijk alles wat zij zegt precies wat zij denkt. Lia neemt totaal geen blad voor haar mond, wat ik op mijn beurt weer kan waarderen.

Vanaf het moment dat Kaiden en Rafe geïntroduceerd worden slaan mijn gevoelens op hol. Vanaf het eerste moment neigt mijn hart naar Rafe. Hij is zo’n ontzettend leuke en lieve jongen. Zo’n eentje die de perfecte schoonzoon zou zijn. Ik hoop eigenlijk dat Lia dat ook zou zien. Maar verder in het verhaal denk ik dat mijn hart kapot gaat. Ik kon er niet goed tegen dat er een afstand tussen Rafe en Lia zat. Ik hoop dat boek twee en drie nog geweldige momenten gaan opleveren.

The kiss of deception is een boek met goed uitgewerkte personages en een geweldige wereld. Het is een aanrader voor eigenlijk iedereen die van een kickass vrouwelijk hoofdpersonage houdt en eigenlijk ook als je gewoon wilt weg zwijmelen bij twee heerlijke mannen. Buiten dat wordt er ook nog magie gebruikt, wat willen wij nog meer? Behalve de volgende boeken dan, want dat is vanzelfsprekend geworden.


Geef een reactie

CommentLuv badge