The space between

The space betweenThe space between
Geschreven door Michelle L. Teichman
Uitgegeven door Ylva Publishing | 2 maart 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 298
Goodreads
four-stars

Everything’s great for Harper Isabelle, the most popular girl in grade nine. That is, until she meets Sarah Jamieson. Sarah is a reclusive artist, a loner who wears black makeup and doesn’t have any friends, but for some reason, Harper can’t stop thinking about her.
Sarah isn’t used to people looking her way, especially popular girls like Harper Isabelle. Scared, religious, and unsure of herself, when Sarah begins to realize that her feelings for Harper might go beyond friendship, she is afraid to take the plunge and tell Harper how she feels.
Emotions build between these young women until they both reach their breaking points, and they need to make a choice about coming to terms with who they really are, and what they can and cannot live without.

The space between is een erg uniek boek. Eentje die je in het Young Adult genre weinig tegen zult komen. Dus in de strijd voor de diversiteit in het Young Adult genre is The space between een goede om te lezen. Het verhaal van Harper en Sarah wordt door beide verteld. De hoofdstukken worden afgewisseld tussen Harper en Sarah. Een ding zeg ik nu vast, ze lijken in geen opzicht op elkaar maar wat er ontstaat is niet wat je verwacht.

Ik wist niet bepaald wat ik bij The space between kon verwachten. Vooral omdat ik in het begin dacht dat Harper en Sarah een vriendschap aan het opbouwen waren. Maar ik had zeker niet verwacht dat het uiteindelijke om een lesbische relatie zou gaan. Ik had gedacht dat Harper van het typische ik ben populair type zou gaan veranderen in een ander soort persoon. Vooral omdat Sarah totaal het tegenovergestelde is. Waar Harper het nette meisje is, is Sarah de persoon die zich voornamelijk beperkt tot de kleur zwart.

Wat meteen opviel was de achtergrond van Sarah. Haar familie is streng gelovig en keurt dus alleen goed wat de kerk ook goed keurt. Wanneer Harper een relatie krijgt met Sarah’s broer Tyler beginnen die verhoudingen een beetje te veranderen. Waar Sarah zich voorheen erg aan de bijbel hield, leek dat een klein beetje te verdwijnen.

Het verhaal van The space between is leuk. Het is leuk voor een zaterdagmiddag, als je een keer niks te doen hebt. Maar behalve dat is het niet super speciaal. Het is lichtelijk voorspelbaar. Ik vind dat een beetje jammer. Maar doordat het verhaal wel leuk bleef ik door lezen. Wat mij betreft is The space between leuk voor zowel jongens als meisjes, het is niet een overdreven meisjesboek. Ik heb er namelijk erg van genoten.


Geef een reactie

CommentLuv badge