Tienduizend hemels boven jou

Tienduizend hemels boven jouTienduizend hemels boven jou
Geschreven door Claudia Gray
Series: Firebird #2
Andere boeken in deze serie: Duizend stukjes van jou, Een miljoen werelden met jou
Uitgegeven door HarperCollins NL | 23 augustus 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 414
Goodreads
four-stars

Marguerite Caine kan iets wat nog nooit eerder is gedaan: ze kan reizen door verschillende dimensies met de Vuurvogel, de briljante uitvinding van haar ouders. Helaas heeft ze daarmee ook de aandacht getrokken van een vijand die er letterlijk alles voor overheeft de uitvinding voor zijn eigen duistere doeleinden te gebruiken. Wanneer hij haar vriendje Paul in handen krijgt en zijn ziel versplintert en verspreidt over vier dimensies, begeeft Marguerite zich op zéér gevaarlijk terrein om hem te redden.

Na het super spannende Duizend stukjes van jou komt Tienduizend hemels boven jou in de Firebird serie. Hoe kun je niet verder willen lezen in deze serie. Ik was in ieder geval super nieuwsgierig hoe deze serie verder zou gaan. Eenmaal bezig dan wil en kan je niet meer stoppen.

In Tienduizend hemels boven jou ziet Marguerite dat Paul in stukken in verschillende dimensies ligt. Om Paul te redden moet ze de stukjes uit de verschillende dimensies mee nemen naar haar eigen dimensie om Paul te redden. Opnieuw gaat Marguerite op een spannende en levensgevaarlijke missie.

Op een bepaalde manier vind ik Tienduizend hemels boven jou minder leuk dan Duizend stukjes van jou. De reis van Marguerite is anders maar toch spannender. Wat mij minder ligt zijn de verschillende dimensies. Ik mis de oud Rusland die in Duizend stukjes van jou naar voren kwam.

Op een bepaald moment in Tienduizend hemels boven jou zit Marguerite in een dimensie waar oorlog is. Deze dimensie voelde voor mij alsof het een vooruitblik is op onze wereld. Stel dat er bij ons een Wereldoorlog uit breekt wat dan? Die dimensie was mijn beeld hoe dat dan eruit zou zien. Dat maakte me best wel bang, want stel dat het echt gebeurt, wat dan?

Tienduizend hemels boven jou was een fijne read. Eentje die je op een middag wel kan uitlezen. De verslavingsfactor was weer hoog waardoor ik bijna door de pagina’s heen vloog. Hierdoor was ik eigenlijk wel heel erg benieuwd wat een miljoen werelden met jou ons gaat brengen.


Geef een reactie

CommentLuv badge