Titans

TitansTitans
Geschreven door Victoria Scott
Uitgegeven door Young & Awesome | 1 maart 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 320
Goodreads
four-stars

‘Ik zou kunnen winnen,’ fluister ik.

‘Er is niemand die dat zo graag wil als ik.’

Astrid kijkt al haar hele leven naar de races van de Titans. Deze mechanische paarden zijn onbetaalbaar voor het gewone volk, maar ze spreken des te meer tot de verbeelding. Wie wedt op de juiste ruiter kan al zijn schulden vereffenen. Astrids familie dreigt uit huis gezet te worden. Dan krijgt Astrid de kans van haar leven: meedoen aan de race! De races zijn vol gevaren en valkuilen… en durft ze haar leven toe te vertrouwen aan een supersnelle machine?

Maar ís Vrijbuiter wel een machine? Of schuilt er ergens in dat futuristische stalen paard een vriend die Astrid beter begrijpt dan wie dan ook?

Dat ik een fan ben van het werk van Victoria Scott is voor diegene die mij langer kennen geen geheim. Ik heb haar eerste serie met ontzettend veel plezier gelezen. Toen Titans uit kwam wilde ik hem meteen al lezen, maar je kent het uitstelgedrag. Toen hij naar het Nederlands vertaald werd dacht ik ja nu ga ik hem lezen en dat heb ik dan ook maar gedaan.

Je zou niet kunnen zeggen dat Astrids leven perfect is. Haar familie dreigt hun huis te verliezen. En dan beginnen de races van de titans ook nog. Astrids leven lijkt een bodemloze put totdat ze de kans krijgt om mee te racen. Kan ze winnen en zo het geld voor haar familie krijgen?

Weet je wat mij meteen op viel? Hoe realistisch het verhaal geschreven was. Vooral de beschrijvingen van de titanen zorgde soms voor kippenvel. Het leek net alsof ik vlak voor zo’n titaan stond. Ik vind dat dat echt de kracht van Titans is. Hoe realistisch het geschreven is.

Ook al is het een hele tijd geleden dat ik iets van Victoria Scott las, ik herkende haar schrijfstijl meteen. Lekker vlot doorgeschreven. Vanaf de eerste pagina is de spanning voelbaar, ik hou van het sterke begin. Het zet meteen de toon voor de rest van het boek. Ik kan niet zeggen dat ik niet meteen verslaafd was.

Titans is voor mij een echte aanrader. Het verhaal komt echt tot leven wanneer je het boek leest. De super spannende races alles komt tot zijn recht. Daarnaast is Astrid een leuk persoon, echt iemand om van te houden. Vooral omdat ze graag het beste resultaat wilt bereiken. Ik heb echt respect voor haar.


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge