Top 12 van 2017

Het jaar is alweer bijna voorbij wat betekent dat het tijd is voor de recap! Vandaag bespreek ik mijn top 12 van 2017. Ik wilde eigenlijk een top 17 maken maar ik kon niet goed kiezen. Daarom heb ik ervoor gekozen om het beste boek per maand te kiezen. 

Alle boeken die hier genoemd zijn zijn genoemd op volgorde van wanneer ik hem gelezen heb. Het is dus geen rangschikking.

Januari

The Diabolic van S.J. Kincaid. Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik dit geweldige boek las. Wat mij het meeste bijgebleven is, is een killer quote. Ik kreeg kippenvel tijdens het lezen en hierdoor was de toon wel duidelijk gezet.

Ik omschreef Nemesis als de nieuwe koningin in het contemporary genre. Ja ze is echt een geweldige power vrouw, precies wat wij willen zien. Daarnaast is de dystopisch wereld zo ontzettend goed opgebouwd.

Februari

Passenger / Wayfarer van Alexandra Bracken. Ik vind dat ik de complete duologie mag nomineren hiervoor. Nee ik kan niet kiezen tussen deze twee boeken omdat ze perfect op elkaar aansluiten. Ik hoef maar een ding te zeggen waarom ik deze boeken zo tof vind: tijdreizen.

Maart

Cinder van Marissa Meyer. Hallo heb je nog uitleg nodig? In 2017 maakte Marissa Meyer haar opkomst in Nederland en ze is er nu al niet meer weg te denken. Daarnaast vond ik het heel fijn om De Lunar Chronicles voor de derde keer te lezen. Het is goed om deze boeken ieder jaar te herlezen, zo geweldig vind ik ze.

April

Onverschrokken van Lesley Livingston. April was de maand waarin ik erachter kwam hoe ontzettend gaaf ik Wonder Woman vind. Onverschrokken heeft daar aan bijgedragen. De wereld van Onverschrokken vind ik zo ontzettend gaaf en dat in combinatie met vrouwen die gladiator gevechten doen. Dit leidde voor mij tot een 5 sterren recensie.

Mei

De voordelen van onbeantwoorde liefde van Becky Abertalli. Als ik tijdens het lezen al meerdere keren aww zit te doen, tranen in mijn ogen krijg omdat het gewoon te lief en leuk is dan weet je dat het goed zit. Daarnaast moedig ik diversiteit in het young adult hiermee toe.

Juni

Hunted van Meagan Spooner. Hallo Beauty and the Beast hervertelling die meteen al hartstikke tof is. Ondanks dat Meagan Spooner er een compleet eigen draai aan heeft gegeven vind ik het zo ontzettend tof gedaan.

Juli

The hate u give van Angie Thomas. Ik omschreef The hate u give als verplichtte kost, want dat zou het ook moeten zijn. Dit boek is zo ontzettend confronterend en emotioneel. Maar toch nam ik elk woord zorgvuldig in mij op. The hate u give is misschien wel het beste boek dat ik in 2017 gelezen heb.

Augustus

Three dark crowns van Kendare Blake. Weer een episch fantasy boek in deze lijst. De essentie van drie koninginnen die gaan vechten om een kroon is echt episch, behalve dat er nog niet gevochten wordt. Dit is slechts een voorproefje van wat komen gaat. Maar toch ben ik gelijk al betoverd.

September 

Wonder woman : Warbringer van Leigh Bardugo. Hallo power vrouw. Sinds dat ik Wonder Woman gezien heb ben ik helemaal obsessed ermee. Vandaar dat Warbringer er ook in staat. Ik denk niet dat ik hier echt veel uitleg bij hoef te geven.

Oktokber

Iskari: de laatste Namsara van Kirsten Ciccarelli. Een verhaal over draken: sign me in! Ik was al verkocht voordat ik het boek daadwerkelijk in mijn handen had. Alleen daarom mag ie niet ontbreken in deze lijst. Dit is sowieso een van de allergaafste fantasy boeken die ik dit jaar gelezen heb!

November

De keuze van Edith Eger. Het is lang geleden dat ik heel hard gehuild heb bij een boek maar De keuze deed het bij mij. Vooral de beschrijvingen over de gebeurtenissen uit de oorlog waren heel erg aangrijpend voor mij.

December

Renegades van Marissa Meyer. Maar de maand is nog niet om en je hebt al gekozen. Oeps sorry. Ik ben gewoon al zo onder de indruk van Renegades dat ik hem vast op nummer een van deze maand zet. Sorry not sorry. Mijn favoriete auteur / queen verdient dit gewoon.

Met Renegades heeft Marissa Meyer laten zien dat zij ook prima over superhelden en super schurken kan vertellen. Ik werd verrast door het feit dat ik zo snel verslaafd was aan deze nieuwe serie van Marissa Meyer.

Wat zijn jouw favoriete boeken van 2017?


2 Comments

 • Laurie

  december 20, 2017

  In mijn recensie schreef ik dat ik nog niet heel zeker was of ik hier ontzettend verliefd op zou worden, op renegades, maar volgens mij gaat dat met terugwerkende kracht komen. Ik ben namelijk al toe aan deel twee!

  Reply
 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  december 20, 2017

  Mooi lijstje! Ik ben nu Cinder aan het lezen en ik vind hem erg goed en binnenkort ga ik beginnen met Alter Ego! 😀 De Nieuweling is denk ik mijn favoriete boek van 2017! 🙂
  Joost (NerdyGeekyFanboy) onlangs geplaatst…Mijn 10 favoriete series van 2017My Profile

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge