Traveler

TravelerTraveler
Geschreven door Arwen Alys Dayton
Series: Seeker #2
Andere boeken in deze serie: Seeker
Uitgegeven door Van Goor | 24 april 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 344
Goodreads
four-stars

In Seeker heeft Quin Kincaid de gelofte afgelegd om Zoeker te worden. Het leek een nobel doel, maar dat was bedrieglijk. Haar vader is een moordenaar. Haar oom een leugenaar. Haar moeder een slachtoffer. En de jongen van wie ze houdt, zint op wraak. Haar vriend Shinobu is de enige die ze vertrouwt. Hij is even wanhopig als Quin om antwoorden te krijgen. Maar hoe dieper ze graven in het verleden, hoe donkerder alles wordt. Er zijn sinds lang verdwenen Zoeker-families, schimmige allianties en meer: een duister plan dat generaties geleden is gesmeed om hen te vernietigen.
Het verleden is angstaanjagend dichtbij. En het zal hen vernietigen.

Na Seeker moest ik zo snel mogelijk in Traveler beginnen. Het einde van Seeker was heftiger dan ik had verwacht. Dat maakte het begin van Traveler nog leuker. Vooral omdat de achterflap duidelijk maakte verder in te gaan op de geschiedenis van de zoekers. Kortom ik kon niet wachten!

Traveler is voor mij veel leuker dan Seeker. Je krijgt er een extra perspectief bij, namelijk die van Catherine. Zij  komen wij steeds meer te weten over de geschiedenis van haar en de zoekers. Je leert meer over Brian, weet je nog uit Seeker ja die man, daar werd ik heel vrolijk van. Helaas lees je niet waarom hij zo geworden is. Maar zo heb ik wel veel andere leuke en interessante feiten geleerd.

En er komt meer over Maud en de vrezen. Zij waren in Seeker al favoriet bij mij. Maud is niet meer bij de andere vrezen. Maud is nu John aan het trainen, hij is duidelijk niet meer team Shinobu en Quin maar op zichzelf aangewezen. Ik heb daar echt heel erg van genoten.

Maar tot mijn grootste verdriet was er in Traveler weinig spanning te vinden. Dat is iets wat ik eigenlijk wel verwachtte, en op hoopte. Het verhaal was aantrekkelijker dan die van Seeker had ik daar eigenlijk wel op gehoopt. Ook heeft Seeker bepaalde verwachtingen geschept die voor mij ook niet helemaal waar gemaakt zijn.


Geef een reactie

CommentLuv badge