Turtles all the way down wat ik er vooraf van denk

Als je mij een paar jaar terug gevraagd had wie mijn favoriete auteur was. Dan was het antwoord John Green geweest. Maar tijden veranderen, mensen veranderen. Vandaag bespreek ik wat ik vooraf over dit boek denk en of ik dit boek wil lezen.

Zoals ik al zei was ik een paar jaar terug een gigantisch fan van de boeken van John Green. Ik vond ze stuk voor stuk geweldig. Ik zag de verfilmingen in de bioscoop. Maar tijden veranderen. Mijn smaak is veranderd en ik kijk er nu heel anders op terug.

Nee nu vind ik het niet meer de geniale boeken of een van de beste boeken die ik ooit gelezen heb. Die plaatsten zijn vergeven aan andere boeken. Als ik er nu aan terug denk vind ik ze maar middelmatig. Op Negentien keer Katherine na, daar kwam ik dus echt niet doorheen. Na nog geen honderd pagina’s heb ik hem weggelegd en nooit meer opgepakt.

Met dat in gedachten heb ik eigenlijk helemaal geen zin om aan Turtles all the way down te beginnen. Als ik de andere boeken toch maar middelmatig vind. Ik kan ook een boek lezen dat ik potentieel geweldig vind, eentje waarvan ik de tijd niet als verspild ga zien. Waarom zou ik dat ook gaan doen?

Dat John Green na vijf jaar pas weer een boek uitgeeft en deze meteen door heel boekenland opgepikt wordt vind ik enigszins wel vreemd. Toen der tijd had ik wel zoiets van er mag wel weer een nieuw boek komen. Maar als ik er nu over na denk heb ik er eigenlijk wel vrede mee. Het is zoals het is en Turtles all the way down spreekt mij niet zo erg aan dat ik hem meteen moet en zal lezen. Of ik hem ooit ga lezen dat weet ik nog niet.

Hoe denk jij over Turtles all the way down?


3 Comments

 • Emmy

  oktober 18, 2017

  Ik heb hem al gelezen en ik kan alleen maar zeggen dat je hem toch maar moet proberen. Hij is weer heel anders dan zijn eerdere werk, maar heeft toch een vertrouwd John Green gevoel. Ik dacht eerst ook dat hij me niet aan zou spreken, maar nadat een deel van het eerste hoofdstuk aan me was voorgelezen moest ik gewoon door!

  Reply
 • naomi

  oktober 18, 2017

  Ik weet ook nog niet zeker of ik dit boek wil lezen.. Vond paper towns en looking for alaska wel goede boeken van John Green, maar de rest vond ik niet zo boeiend. Ik wacht de reviews af!

  x

  Reply
 • Vivian

  oktober 19, 2017

  Ik snap je wel hoor, toen Greens boeken populair waren zag het YA-klimaat er nog heel anders uit. Ik vond TFIOS geweldig, maar geen van zijn andere boeken die ik heb gelezen (Paper Towns en 19x Katherine vond ik meh) vond ik net zo goed en de rest heb ik ook nog niet gelezen, al wil ik dat nog wel graag. Ik ben wel heel benieuwd naar Schildpadden, vooral vanwege het mental health-thema, maar ik heb niet het gevoel dat ik het NU wil lezen.
  Vivian onlangs geplaatst…Statistieken bij boekenblogs: moet je er iets mee?My Profile

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge