Tweedehands vleugels

Tweedehands vleugelsTweedehands vleuegels
Geschreven door Vanessa Gerrits
Series: Vleugels #1
Uitgegeven door Dutch Venture | December 2013
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 406
Goodreads
five-stars

Liefde kan je vleugels geven ... of nemen.

Max heeft nieuwe vleugels nodig. En als Kraai - een wezen dat deels mens, deels monster en deels machine is - kan dat alleen maar door ze te stelen van een ander gevleugeld wezen.
Een Beschermengel bijvoorbeeld.

Iemand zoals Lucy.

Lucy verliest alles met haar vleugels: haar vrijheid, haar carrière en mogelijk zelfs de ziel van haar Bestemmeling. Maar één veer blijkt genoeg om haar leven terug in handen te krijgen ...

Elk met een verborgen agenda, sluiten de Engel en de Kraai een ongewone alliantie. Er staan levens, harten en vleugels op het spel.

Maar wat win je als je verliest? En is het het waard?

Tweedehands vleugels was zo veel meer dan dat ik verwachtte dat het zou zijn. Je wordt eigenlijk vanaf het begin al het verhaal in getrokken. Lucy die haar vleugels verliest aan een kraai en dan heb je Max nog. De wisselende perspectieven zijn een echte toevoeging aan het verhaal.

De wereld waarin Tweedehands vleugels zich af speelt is heel goed gecreëerd. In een wereld waar kraaien en engelen leven naast de mensen leven ook Lucy en Max. Lucy is een engel terwijl Max een kraai is. Lucy is beschermengel van een mens en dient te waken over het leven van eens mens. De manier waarop dit samengesteld is, vind ik mooi om te lezen. Er is daadwerkelijk over nagedacht. Ik ben eigenlijk veel meer nieuwsgierig naar de ontstaansgeschiedenis van de kraaien en dus ook een beetje hoe Max zo gevormd is. De engelen spreken vrijwel voor zich maar de kraaien niet.

Tweedehands vleugels begint eigenlijk best wel bruut. Ze wordt door kraaien van haar vleugels beroofd. Hierdoor kan zij niet meer vliegen. De kraai die haar vleugels gaat dragen is Max. Het leuke is dat je eigenlijk vanaf hier wel een beetje door hebt dat Max enorm fout is maar eigenlijk toch wel heel erg leuk. Ik vind zijn perspectieven daarom ook veel leuker om te lezen.

Heb ik al gezegd dat ik een fan ben van de  cover? I love it! Als je het laatste hoofdstuk gelezen hebt dan weet je precies waar dit op slaat.  Dat maakt het voor mij nog net iets leuker. Over dat laatste hoofdstuk wat was dat een marteling. Ik kan maar aan een ding denken ik wil meer!

Tweedehands vleugels is geschreven door de Belgische Vanessa Gerrits. Ik had eigenlijk verwacht dat ik enorm veel moeite zou hebben met de schrijfstijl, want zij is Belgisch en ik ben Nederlands maar dat viel eigenlijk reuze mee. Ik had geen woorden waarvan ik dacht wat betekent dit nou weer. Hierdoor las Tweedehands vleugels ook wel goed door.


2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge