Twintig regels liefde

Twintig regels liefdeTwintig regels liefde
Geschreven door Rowan Coleman
| 2 maart 2015
Genres: Chicklit, Contemporary
Pages: 352
Goodreads
four-stars

Wat als je nog maar één kans had? Eén kans om een brief achter te laten voor degene van wie je houdt? Wat zou je schrijven? Tijdens haar nachtdiensten schrijft verpleegkundige Stella brieven voor haar patiënten. Daarin vertellen ze aan hun geliefden over hun gedachten, hun gevoelens, en over hun laatste wens. Soms staan er praktische tips in - hoe werkt een wasmachine? - en soms ouderlijk advies - hoe word je een goede vader? Stella belooft dat ze de brieven pas na hun dood zal versturen. Maar dan breekt ze die belofte: er is één brief waarvan ze vindt dat ze die op tijd moet posten, om iemand een laatste kans te geven op verzoening en een goede afloop...

Twintig regels liefde is voor mij een verhaal waarvan je wauw denkt als je er mee klaar bent. Ik heb het helemaal niet los kunnen laten, geboeid door de verhalen van de personages. Bijna hangend aan de bladzijden van het boek. Twintig regels liefde is dus een succes voor mij.

Het verhaal begint gelijk al met een brief. Ik had geen idee wat dit met het verhaal zou doen en wat voor een impact het op mij zou hebben. Om eerlijk te zijn leiden de brieven mij alleen maar af van het verhaal. Sommigen zijn ontroerend maar bij velen denk ik wat moet ik hier nou mee? Maar je hoort me niet klagen.

Twintig regels liefde wordt vanuit meerdere perspectieven verteld. Mijn persoonlijke favoriet, naast die van Stella, is het perspectief van Hope. Hope is een meisje met taamslijmziekte en ligt in het ziekenhuis waar Stella voor haar zorgt. Het is mooi om te zien hoe Hope zich ontwikkelt, zij kwam binnen met een grote infectie en wat haar vriend Ben allemaal met haar doet is geweldig.

Het grootste gedeelte van het verhaal wordt vanuit Stella verteld. Maar niet alles speelt zich af in het ziekenhuis. Ze heeft thuis een relatie met Vincent, een ex militair. Vincent is na zijn ongeluk niet meer het leger in gegaan. Zijn relatie met Stella is wel uniek te noemen. Het zijn twee mensen die zo van elkaar verschillen maar toch trekken ze elkaar aan. Dat vind ik mooi om te zien. Een keer komt Vincent zelf aan het woord. Dat vind ik erg mooi gemaakt.

De manier waarop het verhaal zich ontwikkeld is gewoon weg prachtig. Rowan Coleman heeft wat mij betreft een prachtig maar tragisch verhaal gecreëerd. Twintig regels liefde is een boek waarin de liefde en de dood zo dicht bij elkaar komen dat je het bijna kan aanraken. Je zal zeker ontroerd worden door het verhaal.

Ik wil uitgeverij Boekerij enorm bedanken voor een exemplaar van Twintig regels liefde.


6 Comments

 • nikitamaes

  maart 22, 2016

  Ik word toch wel nieuwsgierig naar dit verhaal. Die cover vind ik ook wel mooi eigenlijk xxx
  nikitamaes onlangs geplaatst…Currently Reading TagMy Profile

  Reply
  • Jaike

   maart 22, 2016

   De cover is in het echt nog veel mooier! Ben benieuwd wat je van het verhaal gaat vinden.

   Reply
 • Saartje

  maart 22, 2016

  Je hebt mij alvast overtuigd van dit boek.

  Reply
 • Anouk

  maart 22, 2016

  Ik vond dit boek juist een beetje tegenvallen. Ik werd er niet door geraakt en vond dat er maar weinig gebeurde, haha. Gelukkig vond jij hem wel leuk!
  Anouk onlangs geplaatst…Boekrecensie: Annette Herfkens – TurbulentieMy Profile

  Reply
 • Vivian

  maart 22, 2016

  Dit lijkt me echt zo’n megamooi boek joh, ik wil deze absoluut lezen!
  Vivian onlangs geplaatst…Vier plus een – Jojo MoyesMy Profile

  Reply
 • Rowan

  maart 22, 2016

  Wauw dit klinkt echt als een mooi boek, ik wil hem heel graag lezen!
  Rowan onlangs geplaatst…Mijn moestuintje #1My Profile

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge