Ugly

UglyUgly
Geschreven door Margaret McHeyzer
| 26 oktober 201
Genres: New adult, Young Adult
Goodreads
five-stars

If I were dead, I wouldn't be able to see.
If I were dead, I wouldn't be able to feel.
If I were dead, he'd never raise his hand to me again.
If I were dead, his words wouldn't cut as deep as they do.
If I were dead, I'd be beautiful and I wouldn't be so...ugly.
I'm not dead...but I wish I was.

Voordat je deze recensie ga lezen, weet waar je aan begint. Ugly is een mix van een Young Adult en een New Adult. Het verhaal is heftiger dan je zal verwachten. Het zal je raken en uiteindelijk een litteken op je ziel achterlaten. Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen.

Ugly vertelt het vertaal van Lily, Lily wordt vanaf jongs af aan al mishandeld. Het begon met haar vader, hij sloeg haar maar schelde haar voornamelijk uit. Het ergste vind ik wel dat Lily dacht dat zij het allemaal verdiend had. Wanneer ze Trent ontmoet denkt ze dat hij haar leven beter kan maken. Lily komt bij Trent in huis wonen. Maar het lijkt of haar ergste nachtmerrie echt werd. Trent is erger dan Lily’s vader. Waar haar vader stopte ging Trent verder. Hij dwong haar om naar dezelfde universiteit te gaan, met hem te trouwen. Maar voor dat alles dwong Trent Lily om alles te doen wat hij wou, ook al was zij daar nog niet klaar voor.

Elke scene waar Trent in voor kwam brak mijn hart een klein beetje meer. Ik kon bijna de pijn voelen elke keer dat Trent Lily aan raakte. Ik kon het allemaal niet meer aan. Het werd mij op dat moment even te veel, ik stopte even met lezen. Maar ik werd toch maar weer getrokken door het feit dat ik zo graag wilde weten of alles goed zou komen met Lily.

Ik kan me totaal niet voorstellen hoe het is om mishandeld te worden. Het lijkt me vreselijk vooral als je een meisje bent zoals Lily. Ugly is totaal niet geschikt voor jonge lezers, daar vind ik hem veel te heftig voor. Er is zo veel dat ik nog over Ugly wil zeggen maar dat ik het niet kan. Ugly heeft mij emotioneel gezien veel pijn gedaan, maar dat is niks vergeleken met wat er met Lily gebeurd is. Het klinkt misschien clich├ę om te zeggen, ik hoop dat de zieke mensen die andere mensen mishandelen ooit de wereld uit zijn.


Geef een reactie

CommentLuv badge