Unplugged

UnpluggedUnplugged
Geschreven door Donna Freitas
Series: The Wired #1
Andere boeken in deze serie: De mensenmarkt
Uitgegeven door Blossom Books | 22 juli 2016
Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 399
Goodreads
four-stars

Wil jij nooit dat het leven weer… 100% echt is?

Skye leeft in de Appwereld; een extravagante, online versie van de echte wereld. Ze werd meer dan tien jaar geleden door haar familie ingeplugd om zo in de virtuele wereld te kunnen leven. Ze hoopten voor haar op een betere toekomst maar Skye is een nobody. Een zestienjarige virtuele wees zonder geld voor dure downloads en exclusieve apps die van haar digitale personage iets bijzonders kunnen maken.

Al haar hoop is gevestigd op het moment dat ze eenmalig mag uitpluggen en haar familie in de echte wereld weer kan omhelzen. Maar dan worden de grenzen tussen de twee werelden gesloten en zit Skye gevangen. Ze zal haar moeder nooit meer zien, de zon niet op haar huid voelen, niet weten hoe het is om weer echt eten te proeven. Skye riskeert haar leven om terug te keren –maar komt er dan achter dat de realiteit veel duisterder is dan ze zich herinnerde.

Unplugged is een boek waar ik aan de voorhand niet kan inschatten wat ik ervan ga vinden. Het is best wel een dik boek, niet dat dat mij intimideert. Maar ik weet echt niet of het wat zou zijn. Met die twijfel ben ik gestart…

Maak kennis met Skye. Skye woont in de appwereld. Zij hoopt terug te gaan naar haar familie, ze wilt uitpluggen. Dit zou normaal moeten kunnen totdat de grens tussen de online wereld en de echte wereld dicht gaat. Met gevaar voor eigen leven plugt Skye uit.

Mijn eerste reactie was: okay dit is eigenlijk best wel tof. De appwereld waar Skye in leeft is zo ontzettend tof. Ik vind dit echt heel mooi gemaakt. Maar aan de andere kant verlang ik wel terug naar de echte wereld. Daarnaast vind ik het concept echt heel tof. Dat mensen in een online wereld leven in plaats van onze offline wereld.

Wat mij wel tegen viel was de snelheid van het verhaal. Ik las Unplugged als een trein maar het verhaal schoot gewoon niet op. Het was wachten totdat er iets gebeurde. Dit vind ik best wel jammer. Ik had op iets meer actie gehoopt namelijk.

Weet je wat het is? Tegen het einde begon er eindelijk wat actie te komen. Wat er gebeurde duurde veel te kort in vergelijking van de dikte van het boek. Ik ben wel heel erg nieuwsgierig wat boek twee ons te brengen heeft.


3 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge