Val & Verlossing

Val & VerlossingVal & Verlossing
Geschreven door Leigh Bardugo
Uitgegeven door Blossom Books | 15 februari 2015
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 400
Goodreads
three-half-stars

Ravka is gevallen en de Duisterling regeert vanaf zijn schaduwtroon. De laatste hoop van het land is gevestigd op een krachteloze Lichtheerser, een uit de gratie gevallen spoorzoeker en de overblijfselen van een ooit zo sterk magisch leger.

Diep in een eeuwenoud netwerk van tunnels en grotten kan een verzwakte Alina niet anders dan de hulp van de zonderlinge Apparat accepteren, terwijl zijn volgelingen haar aanbidden als een heilige. Maar Alina wil geen heilige zijn: ze wil samen met Mal op jacht naar de vuurvogel en zoeken naar een zekere prins, van wie ze niet weet of hij nog in leven is.

Alina zal nieuwe bondgenootschappen moeten sluiten en oude rivaliteiten opzij moeten zetten tijdens de zoektocht naar de laatste versterker. Maar terwijl Alina de geheimen van de Duisterling begint te ontrafelen, ontdekt ze iets wat hun mysterieuze band voor altijd verandert. Het doden van de vuurvogel lijkt het enige dat Ravka kan redden van totale vernietiging, maar kan Alina de consequenties aan?

Na Dreiging & Duisternis wist ik niet of ik verder wilde met de Grisha serie. Ik schaam me hier diep voor.  Maar daar had ik een goede reden voor, ik voelde namelijk een leesdip op komen. Ik besloot om toch maar heel moedig te zijn en de serie uit te lezen. Maar jongens wat ben ik er nu blij mee dat ie uit is.

Alina is nog steeds op zoek naar de derde versterker. Koste wat het kost wilt ze deze vinden. Daarnaast is haar taak om De Duisterling te verslaan nog steeds niet voltooid. In Val & Verlossing zit een goede combinatie tussen beide zoektochten. Gecombineerd met Alina’s zoektocht naar liefde.

Over de liefde van Alina wil ik nog wel even praten. Jongens vanaf het begin zag ik de bui al aankomen dat ze toch met haar oude liefde Mal zou overblijven. In Dreiging & Duisternis kreeg ik de hoop dat ze wat in Nikolas zou zien. Maar in Val & Verlossing had ik absoluut geen idee welke kant Leigh Bardugo op wilde. Met heel mijn hart hoopte ik dat Alina en Nikolas samen zouden eindigen. Aan de andere kant ook weer niet want ik wil hem ook wel heel graag hebben.

Val & Verlossing begint net als de andere twee boeken sterk. Je wordt meteen weer het verhaal ingezogen, en daar gehouden. Ik voelde het plezier weer dat ik tijdens het lezen van Schim & Schaduw voelde. Ik was oprecht blij dat ik verder was gegaan in Val & Verlossing.

Het einde van Val & Verlossing voelde een beetje vreemd. Alsof er geen einde was. Ik ben oprecht teleurgesteld voor het einde. Ik had er zo veel meer van verwacht. Alles kwam veel te snel en voordat ik het wist was het verhaal alweer voorbij. Ah hoe dan? Ik had helemaal niks overgeslagen.Daar had ik zeker meer van gehoopt.


Geef een reactie

CommentLuv badge