Verdermeer

VerdermeerVerdermeer
Geschreven door Tahereh Mafi
Uitgegeven door Blossom Books | 31 augustus 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 378
Goodreads
four-stars

Het is bijna drie jaar geleden dat de vader van de twaalf jaar oude Alice Alexis Koningsdauw uit Ferenwoud verdween met niets anders bij zich dan een liniaal. Alice is vastbesloten om hem terug te brengen maar ze heeft geen idee hoe. Wat ze wel weet, is dat ze nog meer houdt van Vader dan ze houdt van avontuur en nu gaat ze het een beleven om de ander te vinden.

Alice moet door het mysterieuze, gevaarlijke land Verdermeer reizen, waar onder soms boven is, papier tot leven komt en links soms rechts is maar soms ook heel erg krom. In deze wereld is niets wat het lijkt en Alice heeft al haar moed en verstand nodig om te kunnen overleven - maar het is vooral haar hart dat ze moet leren vertrouwen.

Verdermeer is geen Young Adult boek, ik wil die niet verwarrender maken dan dat het is. Nee dat is het niet en zo voelt het ook duidelijk niet tijdens het lezen. Maar toch heeft Verdermeer een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Ja ik ben alweer verliefde geworden op de wereld die Tahereh Mafi gemaakt heeft.

Alice woont in Ferenwoud, wanneer zij twaalf jaar wordt krijgt zij een taak die zij moet vervullen. Oliver is een jaar ouder en heeft zijn taak al. Zijn taak is om Alice terug bij haar vader te krijgen. Samen maken ze de reis door Verdermeer op zoek naar de vader van Alice. Als ik nu weer terug kijk op het plot van Verdermeer krijg ik weer vlinders in mijn buik zo leuk was het. Ik kijk nu al uit naar het moment dat ik Verdermeer kan herlezen en opnieuw in de wereld kan duiken.

Het verhaal van Verdermeer was zo leuk om te lezen. Het voelde alsof er verschillende sprookjes bij elkaar waren gestopt en tada! Een deel deed mij denken aan Alice in Wonderland, niet vanwege de naam van de hoofdpersonage, en ik zag delen uit Hans & Grietje terug. Erg leuk om over te lezen dus.

Verdermeer las erg lekker weg. Je kon wel duidelijk merken dat het geen Young Adult boek is maar voor mij maakt dat niet zo heel erg veel uit. Ik heb heel erg van het verhaal genoten en dat doet er toch toe? Het is fijn om weer terug te zijn in een boek van Tahereh Mafi, die ik nog niet van binnen en buiten ken. Maar kunnen we het even over het einde hebben. Ik vond het niet okay dat het zo abrupt eindigde. Ik was niet klaar voor een einde, geef mij meer van Tahereh Mafi’s geweldige boeken!

Verdemeer is voor mij echt een top boek, ik ben blij dat ik het gekocht en gelezen heb. Want hallo kijk deze cover! Daarnaast is Tahereh Mafi een van mijn favoriete auteurs en ze stelt me tot nu toe nooit teleur. Ben je nog niet overtuigd dat Verdermeer leuk is? Koop het boek en lees het dan!


One Comments

  • Joost (NerdyGeekyFanboy)

    september 6, 2016

    Het einde vond ik ook heel kortaf, het was niet echt de afronding waar ik op gehoopt had! Gelukkig maakt de mooie en unieke schrijfstijl van Tahereh Mafi het wel redelijk goed šŸ™‚
    Joost (NerdyGeekyFanboy) onlangs geplaatst…1000 Vragen aan jezelf #47My Profile

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge