Verdwenen

VerdwenenVerdwenen
Geschreven door Tara Altebrando, Anne-Marieke Buijs
Uitgegeven door Young & Awesome | oktober 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 374
Goodreads
five-stars

'Stel, er komen een paar jongeren terug die elf jaar geleden zijn ontvoerd, gewoon uit het niets. En stel, ze zouden zeggen dat ze zich niets herinneren, dat er elf hele jaren gewoon uit hun geheugen zijn gewist. Zou jij ze dan geloven?’
Elf jaar geleden verdwenen zes kinderen. Nu komen er vijf terug – zonder één herinnering aan de afgelopen elf jaar.
Avery is vijftien als het onvoorstelbare gebeurt: de vermiste kinderen keren ongedeerd terug. Allemaal, behalve haar broer Max. Geen van hen kan zich herinneren wat er is gebeurd, wie hen heeft meegenomen of waar ze al die tijd zijn geweest. Samen met de teruggekeerde Lucas zet Avery alles op alles om het mysterie op te lossen.

Sinds dat uitgeverij Young & Awesome zich op de markt richt komen er ontzettend veel toffe boeken uit. Zo ook Verdwenen. Ik weet dat ik op het eerste gezicht fan was maar het boek eigenlijk niet durfde op te pakken. Bang om teleurgesteld te worden? Nu zeg ik alleen maar welke teleurstelling want die was er niet.

Zes kinderen waren elf jaar lang verdwenen. Wanneer vijf van de zes opeens weer opduiken is de zoektocht naar nummer zes gestart. De kinderen, inmiddels tieners, kunnen zich niks meer herinneren van de afgelopen elf jaar. Heb ik al gezegd dat het plot echt heel erg gaaf is? Want ja dat is zo. Ik was er in het begin niet van overtuigd maar dit moet je echt van mij aannemen.

Verdwenen is echt een boek apart. Als je denkt dat je het contemporary genre gezien hebt? Dan ken je Verdwenen nog niet. Ik begin maar met de opmaak van het verhaal. Er zitten witte pagina’s tussen, teksten die versprongen zijn. Maar alles past bij het verhaal. Juist die opmaak zorgt ervoor dat je in de sfeer van het verhaal komt. Ik vind het alleen maar passend.

Het verhaal zelf is ook een beetje apart. Zes kinderen die elf jaar van hun geschiedenis missen en niks meer weten. Heel vreemd hoor. Ondanks dat ik mijn twijfels bij het verhaal had, was het toch ontzettend goed geschreven. Ondanks dat het mysterie onderdeel vrij klein is, wordt je wel het verhaal in getrokken. Ik had er in zo’n maat last van dat ik niet meer kon stoppen met lezen totdat ik wist wat er gebeurd was.

Je leert eigenlijk iedereen kennen doordat er gebruik wordt gemaakt van de verschillende perspectieven. Voor mij zorgt dit voor een beetje duidelijkheid en je leert de personages beter kennen. Daarnaast heeft elk personage zijn eigen sfeer. Waardoor je toch een beetje in het verhaal getrokken wordt.


2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge