Vermist

VermistVermist
Geschreven door Helen Vreeswijk
Uitgegeven door Van Goor | 8 september 2016
Genres: Thriller, Young Adult
Pages: 237
Goodreads
three-half-stars

De mannen waren hooguit een paar meter van haar vandaan. De bladeren bewogen. Ze dacht aan thuis. Aan haar moeder die zich er waarschijnlijk niet van bewust was in wat voor nijpende situatie haar dochter was beland. Waarom moest ze zo nodig op stage in de Filipijnen? De Filipijnen - het klonk zo idyllisch. 'Ik wil naar huis,' jammerde ze zacht.

Een groep jongeren gaat op stage naar de Filipijnen. Na aankomst worden ze door een medewerker van hun resort naar de stagelocatie begeleid. Maar daar komen ze nooit aan. De man smokkelt de jongeren en hun begeleidster de jungle in, waar mensenhandelaren hen opwachten. Hij verkoopt de groep aan een inheemse stam, gaat terug en vernietigt alle sporen. De groep is niet meer te traceren.
Zodra de jongeren doorhebbendat er geen redding komt, besluiten ze om zelf te ontsnappen. Een gevaarlijke onderneming, want de wildernis is vol gevaren. En als er dan ook nog een stammenoorlog uitbreekt, is de chaos compleet. Ze moeten vechten om te overleven.

Ik was ontzettend blij toen bekend werd dat Helen Vreeswijk een nieuw boek uit ging geven. Ik werd nog vrolijker toen de cover, titel en de achterflap bekend werden. Ik hoopte dat Vermist net zo zou zijn als de andere thrillers van Helen Vreeswijk, ik heb namelijk enkele jaren geleden aardig wat van haar boeken gelezen. Hiermee was de lat hoog gelegd.

Het verhaal is hardstikke uniek om over te lezen. Een stel meisjes die op stage gaan maar door een vrouwenhandelaar verkocht worden. Ze komen dan in de  jungle terecht en er is geen weg naar de bewoonde wereld. Ze moeten zich dus aanpassen aan een hele andere manier van leven, zonder technologie. Ik was in het begin hierdoor geschokt.

Ik weet niet hoe vaak ik heb gezegd dat ik het verhaal ziek vind. In de nieuwe wereld worden vrouwen als onderschikte gezien van de man. De meisjes hebben dus helemaal niks meer te zeggen. Daarnaast komen ze achter hun doel in de stam. Ik heb met een open mond gelezen. Dit kan niet waar zijn voor mij. Het was gewoon te gruwelijk voor woorden.

Ik moet zeggen dat ik Vermist een van de mindere boeken vind. Voor mij duurde het vrij lang voordat ik een beetje in het verhaal kwam. Het verhaal van Vermist klinkt voor mij niet heel dichtbij, dat het voor mij ook daadwerkelijk kan gebeurden. Dat had ik dan weer wel met de andere boeken. Daarnaast houdt de politie zich vrij op de achtergrond, een aspect wat ik juist heel erg interessant vind.

Ik ben werkelijk geschokt door Vermist van Helen Vreeswijk. Ook al viel het verhaal mij enigszins tegen dat betekent niet dat ik geen fan ben van het verhaal. Vermist is eigenlijk niet te vergelijken met de andere boeken van haar. Waar ik heel erg blij mee ben, is dat er meer komt van deze serie.


3 Comments

 • melissasbookworld

  oktober 18, 2016

  aah jammer dat het boek tegenviel!
  Maar hoe kom je dan bij 4 sterren? :O
  Als ik je recensie lees, klinkt het eerder alsof het een 2 sterren boek is hihi

  Reply
  • Jaike

   oktober 18, 2016

   Ik mis klikte dus, het moest dus een 3.5 ster recensie zijn. Zie jij alleen negatieve punten? Ik zie namelijk dat ik meerdere positieve punten benadruk namelijk.

   Reply
 • Pingback: Tag Time Tuesday: THRONE OF GLASS book TAG

Geef een reactie

CommentLuv badge