Verwacht in april

Wow ik kan niet geloven dat het alweer april is. Tijd voor een nieuwe maand wat betekent dat er weer nieuwe boeken uit komen. Dat is misschien wel het beste deel van de maand. 

Alles behalve oké van Laura Steven
Izzy O’Neill hier! Straatarme wees, ambitieuze cabaretier en Ongelooflijke Slet, als je de roddelsites tenminste mag geloven…

Izzy had nooit verwacht dat ze op haar achttiende het slachtoffer zou zijn van een internationaal online-schandaal. Maar als expliciete foto’s van haar met de zoon van een politicus online komen te staan, laten treiteraars niets van haar heel. Gewapend met een enorme bak nacho’s en haar beste vriend Ajita als steun en toeverlaat, probeert ze het van zich af te lachen. Maar als de dagelijkse slutshaming verergert, leert ze snel dat de wereld tienermeiden niet oké behandelt. Allesbehalve oké zelfs.

De scherpe humor en schokkende realiteit maken van Alles behalve oké een gedurfd, onthullend en noodzakelijk boek.

Kijk alleen even naar de cover want hallo dit is een parel. Ik denk dat Lauren Steven met Alles behalve oké wel een fantastisch boek neergezet heeft waar ik al een tijdje naar uit kijk.
Alles behalve oké wordt op 3 april verwacht

De taal der doornen van Leigh Bardugo

Transporteer jezelf naar een wereld waar bij maanlicht duistere overeenkomsten worden gesloten, een wereld van spookstadjes, donkere, hongerige wouden, en pratende dieren. Lees over de zeemeermin die dodelijke stormen oproept en over een rivier die bereid is een door liefde verblinde jongen te helpen, maar alleen tegen een vreselijke prijs.

Geïnspireerd door mythes, sprookjes en legenden schreef Leigh Bardugo, bestsellerauteur van De Grisha-trilogie en De Kraaien, een heerlijk sfeervol boek met zes korte verhalen vol bedrog, wraak, zelfopoffering en liefde. Aangevuld met de prachtige illustraties van Sara Kipin is dit een musthave voor elke sprookjesfan!

Ik heb al in de Engelstalige editie van De taal der doornen gekeken en wat is hij mooi. Ik denk dat het een musthave voor in je boekenkast is. Daarnaast is het ook een terugkeer naar de Grisha wereld, wat wil je nog meer?
De taal der doornen wordt op 5 april verwacht

The fates devide van Veronica Roth

The second book in the #1 bestselling Carve the Mark fantasy duology by Divergent author Veronica Roth. When Akos and Cyra are caught in the middle of a raging rebellion, fighting for what’s right might mean betraying their countries, their families, and each other. When the time comes, will they choose loyalty or love?

Na Carve the mark had ik eigenlijk wel zoiets van ik wil meer. Hier is eindelijk meer.
The fates devide wordt op 10 april verwacht

 

 

Eeuwig leven van Gena Showalter
Hoop is het enige wat ze heeft…De oorlog tussen Troika en Myriad, de twee rijken van het Eeuwige leven, is nog lang niet voorbij. Tenley heeft gekozen voor Troika, maar werkt in het geheim samen met Killian. Hoewel hij bij de vijand hoort, kan Tenley
hem maar niet uit haar hoofd zetten. Zal haar liefde voor Killian hen redden of betekent die juist de ondergang wanneer de duisternis van Myriad steeds dichterbij komt?

In het slot van de Everlife-trilogie moet Tenley alles op alles zetten om de rijken van het Eeuwige leven tot elkaar te brengen en de mensen van wie ze houdt te redden.

Actie, verraad en een verboden liefde zorgen voor een bloedstollend einde van deze populaire serie.

Het einde van de oorlog tussen Troika en Myriad is daar eindelijk. Na een half jaar gewacht te hebben is hier eindelijk het einde van de serie.
Eeuwig leven wordt op 17 april verwacht

Fandom van Anna Day

Fandom van Anna Day is een eigentijdse YA over de wereld van cosplay en fanfiction. Dit is precies zo’n boek waarom YA-lezers van lezen houden: vol humor, actie, romantiek en fijne personages!

Violet en haar vrienden zijn fans van de film The Gallows Dance en gaan naar een cosplay om de acteurs te ontmoeten. Violet gaat verkleed als Rose, haar favoriete character. Maar door een bizar ongeluk belandt het vriendengroepje in de wereld van The Gallows Dance. Al snel wordt duidelijk dat Violet de rol van de heroïsche Rose op zich moet nemen en ze het verhaal tot het einde toe moeten uitspelen, willen ze er levend uit komen…

Er is weer een boek wat mij meteen aanspreekt. Vanaf het eerste moment had ik al zoiets van dit wil ik eigenlijk wel lezen.
Fandom wordt op 18 april verwacht

Heel me van Tahereh Mafi

Juliette dacht dat ze had gewonnen. Ze nam Sector 45 over, werd benoemd tot opperbevelhebber en heeft haar grote liefde aan haar zijde. Maar ze is nog steeds met meisje dat met één aanraking iemand kan doden – en de hele wereld is binnen handbereik. Wie zal ze zijn als het noodlot toeslaat? Kan ze haar gave onder controle houden, of is haar verlangen naar macht sterker?
Juliette probeert zich te schikken in haar nieuwe rol terwijl haar gave krachtiger, gevaarlijker, dodelijker is dan ooit.

Oh mijn god. Het deel waarvan je dacht dat het nooit zou komen is eindelijk hier. Ik geef toe dit boek al in het Engels gelezen te hebben maar ik vind hem meh. Ik geef de schuld aan het feit dat de vertaalster zo goed werk levert. Dus dat wordt binnenkort nog een keer lezen.
Heel me wordt op 19 april verwacht

De strijdmagiër van Taran Matharu

Fletcher en zijn vrienden moeten vechten om te overleven als ze de ether doorkruisen op zoek naar een weg terug naar hun eigen wereld. Terwijl ze worden opgejaagd door Wyvern-rijders en de wilde demonen die de buitenaardse jungles bewonen, begint de tijd te dringen voordat het tegengif tegen de levensgevaarlijke lucht van de ether opraakt. Maar dat is nog niet het grootste gevaar: Fletchers aartsvijand Khan heeft een plan om het koninkrijk en alles en iedereen waar Fletcher van houdt te vernietigen.

Het einde van De Summoner trilogie komt in zicht. Onlangs heb ik deel twee gelezen en kan niet wachten totdat deel drie verschijnt
De strijdmagiër wordt op 24 april verwacht

Naar welk boek kijk jij het meeste uit?


Geef een reactie

CommentLuv badge