Verwacht in februari

Hallo februari. Een nieuwe maand betekent dat het weer tijd is voor nieuwe boeken, een van mijn favoriete onderdelen van de nieuwe maand. Vandaag heb ik weer wat nieuwe boeken van aankomende maand op een rijtje gezet.

Everless het meisje en de alchemist van Sara Holland

De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.

Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.

Ik las dit boek al in het Engels. Als je mijn lovende recensie nog niet gelezen hebt moet je dat doen als je wilt weten waarom je dit boek niet mag missen. Ik ben zo benieuwd wat iedereen hier van gaat vinden.
Everless het meisje en de alchemist wordt op 6 februari verwacht

Shadowsong van S. Jae-Jones

Six months after the end of Wintersong, Liesl is working toward furthering both her brother’s and her own musical careers. Although she is determined to look forward and not behind, life in the world above is not as easy as Liesl had hoped. Her younger brother Josef is cold, distant, and withdrawn, while Liesl can’t forget the austere young man she left beneath the earth, and the music he inspired in her.

When troubling signs arise that the barrier between worlds is crumbling, Liesl must return to the Underground to unravel the mystery of life, death, and the Goblin King—who he was, who he is, and who he will be. What will it take to break the old laws once and for all? What is the true meaning of sacrifice when the fate of the world—or the ones Liesl loves—is in her hands?

Oh yes, Wintersong was echt een super tof boek. Nu verschijnt eindelijk het vervolg hierop. Ik kan ben benieuwd waar het verhaal nu heen gaat.
Shadowsong wordt op 6 februari verwacht

Showstopper van Hayley Barker

Showstopper van Hayley Barker is deel 1 in een spannend YA-tweeluik voor de fans van De Hongerspelen. Superspannende young adult voor 13 jaar en ouder.

Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter.

Wanneer Ben, zoon van een machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen.

Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder als minister in stand houdt?

Dit klinkt echt geweldig. Als ik zo lees wil ik zo snel mogelijk in dit boek beginnen.
Showstopper wordt op 13 februari verwacht

Onoverwinnelijk van Lesley Livingston

Wees moedig, gladiatrix… En op je hoede. Zodra je de liefde van Caesar voor je gewonnen hebt, zul je je de haat van zijn vijanden op de hals halen.

Fallon was gewaarschuwd. Nu ze het volk van Rome voor zich heeft gewonnen als Caesars zegevierende gladiatrix, moet ze de prijs daarvoor betalen. Samen met haar krijgszusters belandt ze in een onheilspellend conflict met een rivaliserende gladiatoracademie. Niet alleen Fallons hart – en haar liefde voor Cai – staat op het spel, maar het hart van het hele Romeinse Rijk.
Wanneer duister verraad en een verdorven machtsstrijd haar zwaarbevochten vrijheid in gevaar brengen, kan Fallon nog maar één ding doen om haar zusters en zichzelf te redden. Ze zoekt haar toevlucht tot een lang vergeten mythische stam: de Amazones.

Na Onverschrokken wilde ik maar een ding: meer lezen over Fallon. Na een jaar is het eindelijk tijd om meer over Fallon te lezen.
Onoverwinnelijk wordt op 14 februari verwacht

De onverklaarbare logica van mijn leven van Benjamin Alire Sáenz

Het is de eerste dag van Sals laatste jaar op de middelbare school en alles staat op het punt te veranderen.
Salvador dacht dat hij wist waar hij hoorde in de wereld. Maar als hij geconfronteerd wordt met zijn veranderende gedrag, begint hij meer en meer na te denken over zijn verleden, heden en toekomst.
Sal is als Amerikaans adoptiekind opgegroeid bij een Mexicaanse homoseksuele vader. Is hij dan Amerikaans-Mexicaans, of Mexicaans-Amerikaans? En welk gedrag heeft hij van zijn liefdevolle vader geleerd, en welke karaktereigenschappen komen van zijn biologische ouders? Of is Sal gewoon zichzelf?
Samen met zijn vrienden en zijn vader zoekt hij uit wie hij is en waar hij hoort, maar ontdekt hij vooral hoe belangrijk het is om te kunnen zijn wie je écht bent.

Hallo mooie cover. En natuurlijk omdat de auteur van Aristoteles en Dante met een nieuw boek komt moet deze gelezen worden. Ik ben benieuwd of deze net zo mooi is.
De onverklaarbare logica van mijn leven wordt op 20 februari verwacht

Naar welke boeken kijk jij het meeste uit?


Geef een reactie

CommentLuv badge