Verwacht in november

Ik ben iets later dan dat ik normaal ben, ik geef mijn gigantische blog en leesdip de schuld. Wie anders he? Maar goed hier komt ie weer: mijn overzicht met boeken die in november uitkomen en waar ik heel erg naar uit kijk. Lees je mee?

De edele van Taran Matharu
Er is een jaar voorbij gegaan sinds het toernooi. Fletcher en Ignatius zitten opgesloten in de kerkers van Pelt. Nu zullen ze worden berecht door de Inquisitie, een machtig instituut waarvan het bestuur niet het beste met Fletcher voor heeft.
Het proces wordt verstoord door geesten uit het verleden, die schokkende onthullingen doen over Fletchers afkomst, maar hij heeft weinig tijd om erbij stil te staan. De afgestudeerden van de Vocans Academie worden diep de jungle van de orks in gestuurd, om een gevaarlijke missie te voltooien voor de koning en zijn Raad. Als ze falen, zullen de legers van de orks machtiger worden dan ooit.
Met zijn vrienden Othella en Sylva aan zijn zijde, moet Fletcher zich een weg vechten naar het hart van Orkdom om Hominum van de ondergang te redden, al wordt het zijn dood.

Ik heb De nieuweling hier al liggen. Maar ik heb er bewust mee gewacht totdat deel twee eraan kwam want marathon!
De Edele wordt op 6 november verwacht

Wie niet weg is van M.J. Alridge
Nog nooit werd het zo persoonlijk voor Helen Grace als in Wie niet weg is
Het zesde deel in de bestsellerserie over Helen Grace
Helen Grace was een van de beste rechercheurs van Southampton, maar nu zit ze zelf in de gevangenis, te midden van de moordenaars die ze daar zelf heeft doen belanden. Ze weet dat ze maar op één manier vrij kan komen: overleven totdat haar rechtzaak voorkomt en op de een of andere manier haar onschuld bewijzen.

Maar dan wordt er een verminkt lichaam in de cel naast die van haar gevonden en vreest Helen voor haar eigen leven. Er loopt namelijk een moordenaar rond in de gevangenis en ze moet hem vinden, voordat ze het volgende slachtoffer wordt…

Oh ik vond Iene Miene Mutte zo tof dat ik gelijk de ontbrekende delen aan mijn kast toegevoegd heb, lees deel 4 en 5. Nu is er een deel 6.
Wie niet weg is wordt op 7 november verwacht

Winger van Andrew Smith
Winger is een grappig en aangrijpend youngadultboek voor jongens, geschreven door Andrew Smith. Herkenbaar voor pubers. Vol droge humor, grappiger dan Adrian Mole.
Ryan Dean West aka Winger is veertien, vijfdeklasser, en net verhuisd naar de heibelafdeling van zijn internaat. (Hij werd betrapt toen hij een telefoon aan het hacken was. Oeps.) Nu is hij kamerbuddies met de grootste eikel van het internaat in plaats van met zijn beste vrienden. En dan is er nog school, rugby en zijn vriendin Annie, die hij ervan moet overtuigen dat Winger meer is dan een aaibaar ondermaats hardloopmaatje. Maar daarmee zijn de problemen nog lang niet voorbij…
Andrew Smith is de gevierd en bekroond auteur van onder meer Grashopper Jungle en 100 Sideways MilesWinger was zijn doorbraak in Amerika.

Ik heb Winger al vaker op Goodreads voorbij zien komen. Ik ben heel erg nieuwsgierig wat dit boek nou eigenlijk in houdt.
Winger wordt op 7 november verwacht

De Overlevenden van Alexandra Bracken

Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt, is iets in haar anders dan de dag ervoor. De verandering is voor haar ouders alarmerend genoeg om haar in de garage op te sluiten en de politie te bellen. De verandering zorgt ervoor dat Ruby naar Thurmond, een zwaar bewaakt heropvoedingskamp, wordt gestuurd. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn.

Nu Ruby zestien is, behoort ze tot de gevaarlijkste tieners in het land…

Wanneer de waarheid over haar nieuwverworven kwaliteiten naar buiten komt – kwaliteiten die ze voor iedereen, maar vooral voor de kampleiding verborgen hield – weet Ruby ternauwernood levend uit Thurmond te ontkomen. Tijdens haar vlucht sluit ze zich aan bij een groep tieners die uit hun eigen, gelijksoortige kamp zijn ontsnapt: Zu, een jong meisje dat door haar verleden wordt achtervolgd; Chubs, een afstandelijk genie; en Liam, hun onverschrokken leider, die direct valt voor Ruby. Maar hoe graag ze ook samen met hem een leven zou willen opbouwen, Ruby kan het risico niet lopen om hem te dichtbij te laten komen. Niet na wat er met haar ouders is gebeurd.

Terwijl de groep het land doorkruist, op zoek naar die enige veilige haven voor kinderen zoals zij – East River – moeten ze hun vastberaden vervolgers ontwijken, waaronder een organisatie die vastbesloten is Ruby en haar krachten in te zetten in zijn persoonlijke strijd tegen de regering. Maar als de groep het einddoel van de reis in zicht heeft en hun dromen bereikbaar lijken, wordt Ruby geconfronteerd met een verschrikkelijke keuze waardoor ze haar enige kans op een normaal leven zal moeten opgeven.

Als er een auteur is die ik zooo ontzettend tof is dan is het Alexandra Bracken wel. Ik heb zelf De Overlevenden al in het Engels gelezen en oh jongens hij is zooo goed
De overlevenden wordt op 15 november verwacht

In het diepe van Estelle Maskame
Een jaar geleden viel MacKenzie als een blok voor de scheve glimlach van Jaden. Maar nu is alles anders. Een tragisch ongeluk heeft Jadens familie verwoest. En ondanks haar gevoelens kan Kenzie het niet aan om nog een familietragedie te doorstaan met Jaden. Dus loopt ze van hem weg. Maar als ze hem na een jaar toevallig weer tegenkomt, realiseert ze zich dat ze haar gevoelens voor hem niet langer kan negeren. Maar zalMacKenzie de sprong in het diepe durven te wagen?

Yes er is eindelijk weer een nieuw boek van Estelle Maskame. Het voelt zo lang geleden sinds ik DIMILY las dus deze moet ik zeker ook gaan lezen.
In het diepe wordt op 22 november verwacht

Naar welke boeken kijken jullie het meeste uit deze maand?


One Comments

  • Joost (NerdyGeekyFanboy)

    november 7, 2017

    Winger, De Overlevenden en De Edele lijken mij echt fantastisch! 😀 Wordt een mooie leesmaand!

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge