Verwacht in juni 2017

En is het nooit iemand opgevallen dat de tijd zo ontzettend snel gaat? Ik heb er de laatste tijd echt zo ontzettend veel last van. Het is inmiddels juni, wat betekent dat de zomer bijna begint. Kijk mee welke fantastische boeken aankomende maand gaan verschijnen.

13 minuten van Sarah Pinborough
Was ze maar doodgegaan.’

Ik was dertien minuten dood.

Ik kan me niet meer herinneren hoe ik in het ijskoude water terechtkwam, maar dit weet ik nog wel: het was geen ongeluk en ik was niet suïcidaal.

Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en je vijanden nog dichterbij, maar als je een tiener bent, is het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Mijn vrienden houden van me, dat weet ik zeker. Maar dat betekent niet dat ze niet hebben geprobeerd om me te vermoorden. Of wel?

Ik weet eigenlijk niet waarom dit boek mij zo aanspreekt. Maar nadat ik de achterflap gelezen heb wil ik eigenlijk wel meer dan alleen de achterflap.
13 minuten wordt op 1 juni verwacht

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum van Benjamin Alire Sáenz
Ik wed dat je soms alle geheimen van het universum kunt lezen in iemands hand.’

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die wellicht nét iets teveel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Beide zijn ze van Mexicaans-Amerikaanse afkomst en vragen ze zich af wie ze eigenlijk zijn.

Wanneer de twee elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze op het eerste gezicht lijnrecht tegenover elkaar te staan. Toch hebben ze meer gemeen dan ze vermoeden, naast het feit dat ze beiden vernoemd zijn naar oude filosofen. Er ontstaat een bijzondere vriendschap die levens verandert en zowel Ari als Dante laat nadenken over wie ze willen zijn

Hoe kun je dit nou niet willen lezen? Ik ben al maanden, als is het niet een jaar al nieuwsgierig naar dit boek. Laat hem maar komen!
Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum wordt op 9 juni verwacht

The glittering court van Richelle Mead
We hoorden opgefokte stemmen.
De koetsier haastte zich naar het portier met twee poortwachters in zijn kielzog. ‘Ze inspecteren iedereen die de stad verlaat. Zoeken een of ander meisje.’
‘Niet zomaar een meisje,’ corrigeerde een van de wachters hem ruw. ‘Een jonge edelvrouw. Zeventien jaar oud. Een gravin.’
Ik hield mijn adem in.

Adelaide moet trouwen om te voorkomen dat haar familie in geldproblemen raakt. Ten einde raad neemt ze de plaats in van een dienstmeisje dat is uitgekozen voor The Glittering Court, een bedrijf dat meisjes van lage komaf een stoomcursus geeft tot nette jongedame. Adelaide laat alles achter zich, zelfs haar naam. De kans op ontdekking is levensgroot. Maar ze heeft alles over voor een kans om controle te krijgen over haar eigen leven…

Richelle Mead is een van die auteurs waar ik geen genoeg van kan krijgen. Zal The glittering court net zo goed zijn als The Vampire Academy?
The glittering court wordt op 14 juni verwacht

Winter van Marissa Meyer 
The Lunar Chronicles komen tot een spectaculair einde in het laatste deel van deze sprookjesachtige serie.
Prinses Winter is geliefd vanwege haar zachtaardige en vriendelijke karakter. De bewoners van Luna fluisteren dat ze ondanks de littekens op haar gezicht, nog mooier is dan haar stiefmoeder, koningin Levana.
Winter haat haar stiefmoeder en weet dat die haar grote liefde nooit zal goedkeuren, omdat Jacin niet meer is dan een simpele paleiswacht. Maar hij is ook haar beste vriend en helpt Winter om haar hallucinaties, waar ze soms door wordt overvallen, in toom te houden. Winter is echter niet zo zwak als Levana denkt. Samen met Cinder en haar bondgenoten zou Winter weleens genoeg macht kunnen hebben om een revolutie te ontketenen én de oorlog, die al veel te lang bezig is, te beëindigen.
Lukt het Cinder, Scarlet, Cress en Winter om koningin Levana te verslaan en zullen ze nog lang en gelukkig leven?

Als enorme fan van The Lunar Chronicles mag dit boek echt niet ontbreken.
Winter wordt op 24 juni verwacht

Our dark duet van V.E. Schwab 
Kate Harker is a girl who isn’t afraid of the dark. She’s a girl who hunts monsters. And she’s good at it. August Flynn is a monster who can never be human, no matter how much he once yearned for it. He’s a monster with a part to play. And he will play it, no matter the cost.

Nearly six months after Kate and August were first thrown together, the war between the monsters and the humans is terrifying reality. In Verity, August has become the leader he never wished to be, and in Prosperity, Kate has become the ruthless hunter she knew she could be. When a new monster emerges from the shadows—one who feeds on chaos and brings out its victim’s inner demons—it lures Kate home, where she finds more than she bargained for. She’ll face a monster she thought she killed, a boy she thought she knew, and a demon all her own.

Eindelijk is ie daar, Our dark duet en ik kan er niet op wachten. En dan heb ik het niet eens over die cover die kwijlwaardig is.
Our dark duet wordt op 13 juni verwacht


Geef een reactie

CommentLuv badge