Vlammenwerper

VlammenwerperVlammenwerper
Geschreven door Brandon Sanderson
Series: De wrekers #2
Andere boeken in deze serie: Staalhart
Uitgegeven door Q | 06 september 2016
Genres: Young Adult
Pages: 320
Goodreads
four-stars

Tien jaar geleden verscheen Calamity aan de hemel en ontwikkelden sommige mensen ineens bijzondere krachten. Deze zogeheten ‘Epics’ kregen niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie. Niemand durft de Epics een strobreed in de weg te leggen. Niemand, behalve de Wrekers. Die geheimzinnige groep heeft al meerdere onverslaanbaar geachte Epics uitgeschakeld.
David wil de Hoge Epic Vlammenwerper opsporen. Het gerucht gaat dat die in Babylar is, het voormalige Manhattan. Babylar wordt geregeerd door de mysterieuze Regalia. Het binnendringen van een stad onder het juk van een tirannieke Epic is een levengevaarlijke missie. David is vastberaden Regalia te trotseren. Hij moet en zal Vlammenwerper vinden, zelfs als hij het met de dood moet bekopen.

Na Staalhart had ik de smaak van Brandon Sanderson wel te pakken. Ik was blij verrast met zijn concept van de wrekers. Na best wel een tijd gewacht te hebben vond ik Vlammenwerper bij de bibliotheek. Ik weet dat ik snel het boek meegenomen en kon ik niet wachten totdat ik erin kon beginnen.

Na Staalhart heeft David zijn zinnen gezet op de epic Vlammenwerper. Het gerucht is dat zij zich schuilhoudt in Babylar. Het is een gevaarlijke reis, de epic die in dit gebied regeert is alles behalve heel vriendelijk. Maar David is vast beraden om zijn missie te voltooien.

Net als in Staalhart is David echt een schatje. Hoe gedreven hij is om zijn doel te halen bewonder ik echt. Daarnaast doet hij mij een beetje, heel klein beetje dan he, aan mijn nerdy zelf denken. En eigenlijk vind ik dat best wel tof. Ik vind het geweldig als ik mijzelf kan identificeren met personages.

Het einde van Vlammenwerper was echt gestoord. Ik heb meerdere minuten met mijn mond open naar de laatste bladzijde zitten kijken. Dit was het dus? Niks meer dan dit? Waar is Calamity gebleven? Wat heb ik zojuist gelezen? Brandon Sanderson weet wel hoe hij zijn lezers verslaafd aan de serie kan houden want alle jezus nog aan toe dit was alles behalve okay.

Of ik Vlammenwerper leuker vind dan Staalhart? Nee dat zeker niet. Hoewel Vlammenwerper zelf een paar super goede plottwists had blijft mijn hart toch bij Staalhart liggen. Maar buiten dat ben ik enorm benieuwd wat Calamity mij gaat brengen. Ik hoop dat het een waardige afsluiter van de serie kan zijn.


Geef een reactie

CommentLuv badge