Vogelvrij

VogelvrijVogelvrij
Geschreven door Sebastian de Castell
Series: Spellsinger #1
Uitgegeven door Meis & Maas | 4 september 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 383
Goodreads
three-half-stars

'Er zijn drie eisen om Jan'Tep als familienaam te verdienen. De eerste is kracht om je familie te verdedigen. De tweede is het beheersen van hoge magische kunsten. De derde is simpel, namelijk 16 jaar worden. Het was een paar weken voor mijn verjaardag toen ik besefte dat ik aan geen enkele eis zou voldoen.'

Wanneer je bent geboren als Jan'Tep en bijna 16 jaar wordt, kan je er maar beter op voorbereid zijn om te bewijzen dat je een echte magiër bent. Dat… of een wonder moet onderweg zijn. Maar Kellen rekent op geen van beiden. Hij weet dat hij iets achter de hand moet hebben om niet in volkomen diskrediet te raken bij de Jan'Tep gemeenschap. Dus wanneer Argosi, een zwerver met drie pakken spelkaarten, in het dorp aankomt weet hij dat hij geen andere keuze heeft dan haar hulp te accepteren…

In september zag ik bijna iedere blogger met dit boek voorbij komen. Toen was meteen de interesse gewekt. Ik vergat het boek totdat ik hem opeens ergens weer zag opduiken. Ik ben toen ook maar gelijk begonnen, voordat ik het weer zou gebeuren.

Kellen is bijna zestien, wat betekent dat hij zijn toverkunsten moet laten zien om bij zijn familie te mogen blijven. Als hij de vier proeven niet wint moet hij zich aansluiten bij de Sha’Tep en zegt hij vaarwel tegen de tovenaarsfamilie de Jan’Tep.

Ik had in het begin heel veel moeite met alle rare namen. Ik had geen idee wat ik ervan moest vinden, behalve dat het behoorlijk vervelend was. Ik dacht er zit vast wel een verklarende woordenlijst achterin het boek maar helaas. Maar ik ging door en zonder dat ik het door had werd alles een klein beetje logisch.

Normaal zie je overdreven mannelijke of vrouwelijke personages maar dat is Kellen niet. Hij is eigenlijk wel een beetje een watje. Na zo’n honderd pagina’s had ik zoiets van okay geef mij het stereotype maar weer terug want dit is ook drie keer niks.

Ik vind het begin en het einde van Vogelvrij echt geweldig. Dat is de reden waarom ik door ben gaan lezen. In het begin werd ik geprikkeld, mijn interesse werd gewekt. Het einde was knallend, als jullie snappen wat ik bedoel. Ik heb zeker het gevoel gehad dat ik het verhaal in deze stukken geweldig vind. Maar het middenstuk, not so much. Het duurde voor mijn gevoel allemaal een beetje te lang.

Maar ik ben super nieuwsgierig naar het vervolg. Ik zit in mijn hoofd al te bedenken waar het over gaat. Er zijn zeker elementen zoals de Sha’Tep waar ik meer over wil weten. Ik hoop alleen maar dat boek twee, Schaduwzwart, dit ons gaat brengen.


Geef een reactie

CommentLuv badge