Voor jou

Voor jouVoor jou
| 18 juni 2013
Pages: 428
Goodreads
four-stars

Louisa's wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen - een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin - maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.

Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Ik hoorde van enorm veel mensen dat zij het razend populaire boek Voor jou zowat op handen dragen. Eigenlijk bijna iedereen die ik ken heeft Voor jou met vijf sterren beloond op Goodreads. Ik heb eerder al een poging gedaan om door het verhaal te komen, die duidelijk mislukt was. Ik wou Jojo Moyes nog een kans geven. Andere boeken van haar spraken mij wel aan, waarom Voor jou dan niet?

Die eerste 150 bladzijden zijn een hel. Ik kwam gewoon er niet door heen. Het verhaal begint vrij langzaam. Louisa die haar baan verliest en problemen heeft met haar vriend. Wanneer haar zus met het idee komt om voor Will te zorgen neemt Louisa die kans aan. Wanneer zij in het begin met Will werkt is alles eigenlijk nog een beetje ongemakkelijk en onhandig, wat ik best wel grappig vind om te lezen. Vanaf dat moment begon het verhaal een beetje diepgang te krijgen.

Ben ik de enige die zich enorm irriteerde aan Louisa? Wat kan zij soms kinderachtig zijn. Dit is vooral in het eerste helft van het verhaal. Maar later neemt dit gelukkig af. Soms had ik de gedachte dat Louisa beter af was thuis.  Will is voor mij juist het tegenovergestelde. Hij zat zijn moeder constant dwars en maakte soms best wel geniale opmerkingen. Ik heb zo hard om hem gelachen.

De tweede helft van Voor jou sprak mij juist heel erg aan. Louisa probeerde Wills leven beter te maken, wat enorm lief is. Daarom wou ik dit boek ook lezen. Ik wist dat Jojo Moyes het kon. View Spoiler »


Geef een reactie

CommentLuv badge