Vrees me

Vrees meVrees me
Geschreven door Tahereh Mafi
Series: Touching Juliette #1
Andere boeken in deze serie: Breek me, Vertrouw me
Uitgegeven door Blossom Books | 17 september 2012
Genres: Young Adult, Dystopian
Pages: 351
Goodreads
five-stars

Ik ben een monster - Ik heb een gave

'Je kunt me niet aanraken,'
fluister ik.
Ik lieg,
hij kan me aanraken,
maar dat zal ik nooit vertellen.
Raak me alsjeblieft aan,
is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.
Vreemde dingen.
Slechte dingen.
Dode dingen.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen.
Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Juliette zit opgesloten. Ze heeft al meer dan tweehonderd dagen niet met iemand gepraat. Totdat er iemand in haar cel komt. In Vrees me komt Juliette erachter wat haar leven echt betekent. Maar vooral wat zij met haar krachten kan. Ze is geen normaal meisje dat is al wel zeker.

Voel de liefde voor de schrijfstijl van Tahereh Mafi. Vrees me is heerlijk geschreven. Hij leest namelijk als een trein. Maar dat is nog niet eens het leukste, Tahereh Mafi heeft geweldige personages gemaakt. Naast Juliette, Warner en Adam is Kenji nu al geweldig. Voel de liefde voor de humor van Kenji.

Vrees me is dus het eerste boek in de Touching Juliette serie. Dit is een serie van drie boeken met twee novella’s. De novella’s vertellen het verhaal van zowel Warner als Adam. En de ‘gewone’ boeken vertellen het verhaal van Juliette. Jammer genoeg is er weinig extra materiaal over Kenji te vinden. Ik vind hem toch wel de leukste personage uit de hele serie. Dit is namelijk de tweede keer dat ik de serie al lees.

Ik zeg allen maar oh mijn god over wat Juliette uithaalt. En dan heb ik nog niet eens over Warner gesproken. Ik geef toe dat Warner in Vrees me echt een lul is. Maar er is nog hoop meiden. Ik boek een ben ik nog helemaal team Adam, en jullie? Als je erachter komt wat Warner allemaal kan zit je met een open mond te kijken. Ja ik zie hem nu nog een beetje als een beest die zich niet kan gedragen. Wie herkent dat? En dat Adam de held uit moet hangen zie ik ook. Maar tot nu toe ben ik dus helemaal team Adam. Tenzij team Kenji bestaat, maar dan is Kenji geen liefdes kandidaat voor Juliette. Zie je de liefdesdriehoek ontstaan?

En nu over de gave die Juliette heeft. Wanneer Juliette iemand aan raakt heeft diegene dus enorme pijn en kan hij of zij zelfs dood gaan. Klinkt super heftig ik weet het. Ik zou dit wel heel goed kunnen gebruiken in het dagelijks leven trouwens. Warner laat dit in het begin van het verhaal zien aan zijn soldaten. Ik dacht dat zij de enige was die zo’n soort gave had. Die vraag blijft nog onbeantwoord. Warner laat dus zien hoe wreed zij kan zijn. Eigenlijk hoop ik dat Juliette een killing machine wordt. Dat zou nog eens leuk worden dan! Wat denken jullie daarvan?

Vrees me is dus het eerste boek in een trilogie. Stay tuned voor de rest van de serie!


Geef een reactie

CommentLuv badge