Vuurpreek

VuurpreekVuurpreek
Uitgegeven door A.W. Bruna | 13 oktober 2015
Genres: Young Adult, Dystopian
Pages: 357
Goodreads
four-stars

Ze werden samen geboren en ze zullen samen sterven...

Een sterke Alfa-tweelinghelft en een gemuteerde Omega - het enige wat ze delen is het moment van hun dood. De Omega's leven in afzondering, door hun familie verstoten zodra hun mutatie duidelijk wordt. Gedwongen om gescheiden te leven worden ze wreed onderdrukt door hun Alfa-tweelingbroer of -zus.

De Alfa's vormen de elite. Zodra hun zwakkere tweelinghelft is verbannen, zijn ze vrij om een bevoorrecht en veilig leven te leiden terwijl hun Omega-wederhelft ver uit hun gedachten is. Cass en Zach zijn aan de buitenkant allebei volmaakt: geen ontbrekende ledematen, geen zichtbare Omega-mutatie. Maar Cass heeft een geheim, en niets zal Zach tegenhouden om dat te ontsluieren.

Vuurpreek is zo’n boek waarvan je denkt wauw dit is een geweldig concept. Een wereld waarin tweelingen geboren worden in een alfa en een omega. De alfa’s Ā heeft de leiding, de omega’s worden weggestopt in kampen. Zij hebben een ziekte die de alfa’s kan besmetten daarom leven ze ook gescheiden van elkaar. Cass is de omega in haar relatie met Zach. Zij wordt weggebracht naar een kamp en ziet haar familie nooit meer terug.

Als het concept zo leuk en goed uitgewerkt was zoals ik het verwacht had, dan had Vuurpreek zeker vijf sterren gekregen. Helaas was de eerste helft zo vaag dat je geen idee had wat er gebeurde. Maar iets na over de helft van het verhaal kwam de uitleg die zo hard nodig was. Die uitleg maakte een einde aan het saaie begin en middenstuk. Het maakte ruimte voor een super leuk en spannend verhaal. Dat was de reden waarom ik aan Vuurpreek begonnen was. Die lange intro was totaal niet nodig geweest.

Om alles beter te begrijpen moet je echt door het taaie begin en middenstuk heen. Mij is het gelukt dus jullie kunnen dit ook. Als je hier door heen bent dan begint de pret pas echt. Het lijkt alsof het verhaal van Vuurpreek dan pas begint. In verband met spoilers ga ik niet te diep hier op in. Als dit na ongeveer vijftig bladzijden was gebeurd, dan was het verhaal al heen anders geweest. Ik zie duidelijk dat Vuurpreek potentie heeft, maar het kwam er niet helemaal uit.

Het idee van een alfa en een omega deel in de tweeling is geweldig. Ik ben heel erg nieuwsgierig hoe dit in de rest van de serie verder gaat. Cass is een omega alleen dan zonder de uiterlijke kenmerken. Ze heeft geen missende ledematen of een andere mutatie. Ze heeft wel een mutatie maar die is niet zichtbaar. Voor mij is Cass zo’n typische eigenwijze, ik kan alles beter hoofdpersonages. Iets waarvan je moet houden dus.


One Comments

  • Marcia

    maart 30, 2016

    Ik wil dit boek nog heel graag lezen, maar de zeer wisselende reviews maken me toch een beetje bang.. Van meerdere mensen heb ik al gehoord dat het concept niet super goed uitgewerkt is en dat vind ik bij voorbaat toch al jammer šŸ˜‰
    Marcia onlangs geplaatst…Deze films zag ik in maartMy Profile

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge