Waarom ik vaak naar de bibliotheek ga

Ik ben elke week wel minimaal een keer in de bibliotheek te vinden, uitzonderingen daar gelaten. Waarom zou je dat niet doen? Vandaag vertel ik waarom ik daar zo vaak te vinden ben.

De bibliotheek is niet alleen een plaats met alleen maar boeken. Voor een klein bedrag per jaar kun je alle boeken lezen die je wilt. Het is een win win situatie als je niet veel geld aan boeken wilt of kunt uitgeven. Ik kan zo alle boeken lezen waarvan ik niet zeker weet of ik het wat vind. Gemakkelijk zat en als ik ze leuk vind dan kan ik ze achteraf altijd nog kopen.

Ja zelfs de nieuwste boeken zijn vrij snel verkrijgbaar bij de bibliotheek. Als ik de boekhandel in loop is het niet altijd zeker of ze dat ene boek hebben en dat geldt ook voor de nieuwere boeken. Best teleurstellend. Als ik bij de bibliotheek ga kijken, staat deze er vaak wel. Ik bekijk online of hij beschikbaar is voordat ik ga.

Maar dat is niet het enige waarvoor ik naar de bibliotheek ga. Ik ga er ook heen om op een rustige plek te werken. Als er een plek is waar het altijd rustig is om te werken dan is het de bibliotheek wel. Heerlijk als je een middag lang wilt schrijven, aan school wilt werken of blogposts wilt schrijven.

Laat mij weten of jij vaak in de bibliotheek te vinden bent? En natuurlijk ook waarvoor je de bibliotheek gebruikt.


4 Comments

 • An Boekenvirus

  augustus 20, 2017

  Ik ga nog maar af en toe naar de bieb maar ben er wel graag. Ik neem dan inderdaad de boeken me waarove ik getwijfeld heb in de winkel. Afgelopen jaar heb ik nogal veel boeken zelf gekocht dus nu heb ik nog een stapeltje nog te lezen boeken staan. Daarvoor kwamen ze meestal uit de bieb. Nu ga ik er soms naartoe voor de sfeer of om tijdschriften te lezen.

  Reply
 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  augustus 20, 2017

  Mijn moeder is bibliothecaresse, dus vanaf kleins af aan heb ik te maken gehad met de bibliotheek. Laatst ging ik weer langs en nam ik veel boeken naar huis die ik in eerste instantie niet zou lezen, maar aangezien ik ze kon lenen nam ik ze mee. Dat is ook een voordeel aan de bieb: je komt makkelijk in aanmerking met boeken die je niet snel zou kopen. Daarbij heeft de bieb waar mijn moeder werkt ook vele activiteiten zoals theater, workshops, lezingen en filmavonden, dus er is genoeg te doen! 🙂

  Reply
 • Floor

  september 6, 2017

  Ik ben sinds kort weer te vinden in de bibliotheek. Lekker op mijn gemakje tussen de boeken neuzen en inderdaad als ik een boek niks vind, kan ik het zo weer terug brengen, super fijn! 🙂 Ook handig als ik een bepaald seriedeel nog niet tweedehands ben tegengekomen en de serie graag wil doorlezen, dan kan ik dat deel lenen bij de bieb 😀 Ik moet ook zeggen dat ik heel erg rustig wordt van een bezoekje brengen aan de bieb.
  Floor onlangs geplaatst…While She Sleeps Hedon ZwolleMy Profile

  Reply
 • Vivian

  oktober 16, 2017

  Ik heb een periode gehad dat ik er vaak heen ging, maar tegenwoordig niet meer. Ik vind het vaak gedoe met reizen en meenemen en terugbrengen, en ik hou er niet van om boeken in mijn handen te hebben die ik-weet-niet-waar zijn geweest. Eigen boeken zijn dan toch het allerfijnste vind ik!
  Vivian onlangs geplaatst…Waarom ik besloot een unlimited TBR te makenMy Profile

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge