Warcross

WarcrossWarcross
Geschreven door Marie Lu
Uitgegeven door Van Goor | 4 oktober 2017
Genres: Young Adult
Pages: 296
Goodreads
three-stars

Warcross is een virtualrealitygame die de wereld beheerst.

Om wat bij te verdienen werkt hacker Emika Chen als premiejager voor het spel; ze spoort spelers op die illegaal wedden. Maar de concurrentie is groot, en het is niet makkelijk om je staande te houden in de wereld van de premiejagers.
Dan doet de maker van het spel, de jonge miljardair Hideo Tanaka, Emika een onweerstaanbaar aanbod. Hij heeft een spion nodig tijdens de internationale Warcrosskampioenschappen, om een beveiligingsprobleem bloot te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo en ze belandt in een wereld van roem en rijkdom, waar ze tot dan toe alleen maar van kon dromen. Maar al snel stuit ze op een complot, met grote gevolgen voor het hele Warcrossimperium.

Deze spannende scifi-thriller waarin werkelijkheid en virtual reality door elkaar lopen laat je niet meer los. Stap in de wereld van Warcross – een wereld die angstaanjagend dichtbij is

Wat mij aansprak voordat ik de titel of het plot van Warcross kende was de auteur. Ik heb de Legend serie gelezen, die echt super tof was. Daarnaast heb ik The Young Elites deel een gelezen die ik ook leuk vond. Nu is Marie Lu terug met een nieuw boek. Een boek over gamen, iets wat ik zelf ook doe. Ik moest alleen daarom Warcross al lezen.

Ontmoet Emika. Emika is een hacker en speler van het spel Warcross. Wanneer zij in het spel inbreekt verschijnt ze in de kampioenschappen die nu gaande zijn. De media ontploft en iedereen wilt weten wie het onbekende meisje in het spel is.

De eerste helft was hartstikke tof en verslavend. Ik was binnen no time op bladzijde honderdvijftig. Warcross begon een echte verslaving voor mij te worden. De afwisseling tussen de virtuele wereld en de echte wereld was precies goed. Ik verlangde terug naar de echte wereld wanneer ik in de virtuele wereld was en andersom.

Emika vind ik echt een heel tof personage. Met haar regenboog kleurige haar weet zij wel op te vallen. Daarnaast vind ik haar niet een doorsnee personage. Ze springt er echt uit. Ook Emika maakt fouten, laat steken vallen maar het lijkt er allemaal bij te horen.

Maar daarna werd het verhaal voorspelbaar voor mij. Ik had weinig zin om door te lezen. Waar was het leuke gedeelte van daarvoor gebleven? Ik stelde het lezen maar uit en uit. Totdat ik mij bedacht dat ik wel wilde weten waar het op stond. Hoe zou het verhaal eindigen. Jammer genoeg lag het einde voor de hand.

Ook vond ik het wat langdradig worden. Vanaf bladzijde honderdvijftig ongeveer vond ik de virtuele wereld minder aantrekkelijk worden. De stukken dat Emika daar was duurde voor mijn gevoel te lang. Ik verloor mijn interesse.

Ondanks mijn wat mindere leeservaring tijdens de tweede helft van het verhaal wil ik zeker boek twee ook nog lezen. Sterker nog ik kan er niet op wachten. Ik heb op dit moment meer vergelijkingsmateriaal nodig om te kijken hoe tof het verhaal nou eindelijk is.


Geef een reactie

CommentLuv badge