What to watch? Inferno

InfernoToen het boek Inferno van Dan Brown uit kwam wist ik dat ik hem direct wilde lezen. Het was gruwelen en genieten van het begin tot eind. Toen bekend gemaakt werd dat Inferno verfilmd ging ik uit mijn dak.  Ik moest en zou de film ook gaan zien. Ik het niet geloven dat tussen de twee evenementen meer dan drie jaar zit.

 

 

 

 

 

 

 

Toen ik De Da Vince Code keek, net toen ie uit kwam was ik ronduit geschokt. Dat was zo’n tien jaar geleden en ik heb de film nooit meer gezien. Op dat moment was ik bang dat ik Inferno niks zou vinden maar Robert Langdon is terug . De geniale man is terug om de wereld te redden van zijn ondergang en ik heb er van genoten.

Het begin van de film was vaag, de dingen die je ziet zijn zo anders dan de realiteit is. Ik hou er van om zo geïntroduceerd te worden in de film. Ik zat meteen op het puntje van mijn stoel. Ik vind het echt geweldig dat de film direct met zo veel actie begint. De toon is meteen gezet en ik wist vanaf dat moment dat ik mij geen moment ging vervelen.

Ik vind het zo ontzettend jammer dat ik mij bijna niks kon herinneren van het boek. Ik wist natuurlijk dat Inferno rond Dante’s Inferno draait en dat het verhaal zich voor een groot deel in Florence af speelt. Maar daar hield het eigenlijk wel mee op. Als het gevolg hiervan was ik verrast bij elke plottwist die ik tegen kwam.  Dit is een andere manier van kijken, niet wetend wat er gaat gebeuren. Maar het is wel fijn.

Ik vind Inferno duidelijk de moeite waard om te bekijken. De film is spannend van het begin tot het einde daarnaast zitten er zo veel elementen in die spanning toevoegen. Daarnaast worden je ogen eigenlijk bedrogen zonder dat je het door hebt. Ik vind het geweldig.


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge