Winter

WinterWinter
Geschreven door Marissa Meyer
Series: De lunar chronicles #4
Andere boeken in deze serie: Cinder, Scarlet, Levana
Uitgegeven door Blossom Books | 20 juni 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 800
Goodreads
five-stars

Prinses Winter is geliefd bij de mensen van Luna vanwege haar zachtaardige en vriendelijke karakter. Bovendien wordt er gefluisterd dat ze ondanks de littekens op haar gezicht, nog mooier is dan haar stiefmoeder, koningin Levana.

Winter haat haar stiefmoeder, en weet dat Levana haar grote liefde nooit zal goedkeuren. Jacin is namelijk Winters beste vriend, maar ook een paleiswacht. Maar Winter is niet zo zwak als Levana denkt. Samen met Cinder en haar bondgenoten heeft Winter de macht om een revolutie te ontketenen en een oorlog die al veel te lang bezig is te beëindigen.

Lukt het Cinder, Scarlet, Cress en Winter om koningin Levana te verslaan? The Lunar Chronicles komen tot een spectaculair einde in het laatste deel van de serie.

Marissa Meyer is voor een laatste keer terug met De Lunar Chronicles, als je de novella’s niet mee telt. Ik vind het oprecht jammer dat er een einde komt aan de De Lunar Chronicles. Voor de tweede keer komt er een einde aan mijn favoriete boekenserie.

Maak kennis met prinses Winter, de stiefdochter van Levana. Ze is een heel erg vriendelijke dame. Behalve wanneer het op Levana aan komt Ze kan haar stiefmoeder niet uitstaan. Wanneer Winter kennis maakt met Scarlet zet dat haar wereld op zijn kop. Gaat ze Cinder en haar team helpen of niet?

Het einde van de Lunar Chronicles betekent ook dat we te weten komen wat Cinders plannen zijn, dat ze de troon wilt veroveren weten we inmiddels al. Maar hoe ze dat van plan is wordt in de komende 800 bladzijden duidelijk. Nee je moet die 800 pagina’s niet als iets negatiefs zien maar als iets positiefs. In plaats van 300 pagina’s heb je er nu 800 om van te genieten. Er is gewoon meer om van te houden

Net als de andere boeken in de Lunar Chronicles serie leest Winter lekker door. Mede doordat iedereen nu geïntroduceerd is. Je kent nu iedereen, geen verassingen meer wat betreft personages. Maar toch je kan zeggen wat je wilt maar Marissa Meyer schrijft geniale plottwists in het verhaal. Ja dat is ook zo nu en dan nodig.

Winter is mijn favoriete boek uit de hele serie. Hier komt alles samen. Alles wat Cinder in de afgelopen 3 boeken gedaan heeft komt samen met al het andere. Alle personages komen samen, yes want Thorne is echt geweldig kan er geen spin-off alleen maar van hem komen?

Weet je waarom Winter ook mijn favoriete boek uit de serie is? Omdat deze nog spannender is dan de andere drie boeken samen. Het leven van Cinder en haar crew hangt aan een zijde draadje. Een verkeerde beweging en ze gaan eraan. De spanning is om te snijden. Hierdoor werd ik verslaafd. Ik wilde maar door en door zonder dat ik door had hoe laat het was. Ik las Winter twee keer en twee keer binnen 48 helemaal uit. Ik hoop dat dat genoeg zegt.


2 Comments

 • Veronique

  augustus 4, 2017

  Leuk om te lezen!
  Ik heb veel over de serie gehoord. En ik ben nu nog meer benieuwd naar de serie ?

  Reply
 • Naomi

  augustus 4, 2017

  Dit is ook echt één van mijn favoriete series!

  x

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge