Witheet

WitheetWitheet
| 16 februari 2016
Pages: 416
Goodreads
three-half-stars

Normaal zijn, is eigenlijk alles wat de zeventienjarige Layla wil. Maar haar gave om een ziel weg te nemen door iemand te kussen maakt haar voor altijd anders dan de Wachters, bij wie ze is opgegroeid. Vooral lastig bij Zayne, de zó niet bereikbare jongen op wie ze stiekem verliefd is. Dan ontmoet ze Roth, een zondig lekkere maar ook gevaarlijke demon. Hoewel ze beter uit zijn buurt kan blijven, heeft hij één groot voordeel: dat verboden-te-kussengedoe is helemaal geen issue met hem. Hij heeft immers geen ziel...

Wanneer Layla ontdekt dat niemand minder dan zijzelf het middelpunt vormt van een duivels plan, kan ze niet anders dan Roth vertrouwen. Doet ze daar goed aan of zal deze deal met de duivel op een ramp uitlopen?

De boeken van Jennifer L. Armentrout zijn geweldig om te lezen als je van het paranormale genre houdt. Zo heb ik eerder al een deel van de Lux serie gelezen. Toen ik Witheet in mijn handen kreeg wist ik niet hoe snel ik er aan moest gaan beginnen. De liefde voor Armentrout leeft namelijk voort. Maar toen ik halverwege Witheet was, was die liefde wel een beetje over.

In Witheet staan de wachters en de demonen centraal. Layla is half wachter en half demon, iets wat normaal niet voor komt. Ze woont bij de wachters en leeft in de wereld van de wachters. Alles gaat goed totdat Layla Roth ontmoet. Roth is een demon. Hiermee wordt alles dus anders voor Layla.

Vanaf het begin had ik eigenlijk al geen connectie met Layla. In mijn ogen was ze vervelend, ze brak constant de regels die de wachters haar op legde. Ze kan wel een beetje een rebel zijn maar niet constant. Het begint eigenlijk met dat zij een demon achtervolgt om te markeren maar die demon blijkt van een hoog level te zijn. Hier komt Roth in beeld, hij red Layla van de demon. Daarnaast houdt ze eigenlijk alles verborgen voor haar familie. Nee dat hoeft voor mij ook niet.

Het verhaal wordt eigenlijk pas leuk in de laatste honderd pagina’s. Er komt dan een hoop actie en spanning bij kijken. Ik miste de actie en spanning in het eerste deel van het verhaal best wel. Dat is namelijk iets wat veel in de boeken van Jennifer L. Armentrout voor komt.

Het hele idee rondom de demonen en de wachters vind ik juist wel heel erg interessant. Dat is ook waarom ik in Witheet begonnen ben. Omdat de uitwerking tegen viel weet ik nog niet of ik de andere delen ook ga lezen. Een ding weet ik wel, Witheet las als een trein!


2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge